Kezdőlap Ormánság Dobozoljunk e...

Dobozoljunk együtt a gyermekekért!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újra Cipősdoboz Akciót szervez a Cúnban működő Ormánsági Fiatalokért Egyesület, mely 2019 óta varázsolja szebbé a környező településeken élő hátrányos helyzetű gyermekek karácsonyát.

Az idén negyedik alkalommal indította útjára a Baptista Szeretetszolgálattal közös kezdeményezését a Cúnban működő egyesület. Az önzetlen adományozók jelenleg tíz gyűjtőponton adhatják le felajánlásaikat egészen december 16-ig. A gyermekeknek szánt dobozokba elsősorban mesekönyvet, ifjúsági könyvet, színezőt, különböző játékokat, sporteszközöket és édességet gyűjtenek. Az iskoláskorú gyermekeknek pedig iskolai felszereléseket is.

„Tavaly egy gyűjtőpontunk volt és mintegy 400 dobozt tudtunk készíteni a rászoruló gyermekeknek. Idén 10 helyen várjuk az adományokat és reményeink szerint akár 1000 csomagot is kioszthatunk”– mondta Döme Szilárd, az egyesület vezetője. Hozzátette, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben különösen fontosnak tartják a nehéz helyzetben élők megsegítését és külön örömmel töltené el őket, ha az idén még több gyermek arcára csalhatnának mosolyt karácsonykor.

A civil szervezet az ajándékokat az Ormánság több mint 20 településére juttatja el hátrányos helyzetben élő gyermekek számára. A munkálatokban a környező települések polgárőrei is segítenek majd.

A felajánlásokat a következő gyűjtőponton várják:

Cún, Cún Község Önkormányzata

Kémes, Orvosi rendelő

Vajszló, Kossuth Lajos utca 57, Barta GT Bt., és Széchenyi u. 4, Színes Kisáruház

Siklós, Felszabadulás utca 43. (volt Samsung üzlet)

Harkány, Ó-Malom Kft., Malom Dohány

Nagytótfalu, Mini Bolt

Újpetre, Lala Kuckó

Pécs, Rákóczi út, Bella Napoli,