Kezdőlap Krimi Öt gyermek ma...

Öt gyermek maradt félárván Sásdon

A város első embere, Jusztinger János a közösségi oldalon számolt be arról, hogy miként segítenek annak a családnak, amelyben öt gyermek maradt félárván, miután csütörtökön az édesanya és egyik gyermeke meghalt a vonatbalesetben Sásdon.

„A tegnapi tragikus vonatbaleset az egész várost megrázta, látom, tapasztalom. Sokan kerestek, keresnek. A család gyászát tiszteletben tartva, egyben a közösség, a segíteni akarók megnyugtatása érdekében tájékoztatom Önöket a legszükségesebbekről:

⚪ önkormányzatunk már tegnap késő délután felvette a kapcsolatot a szeretteiket elvesztő családdal, segítséget ajánlott. Védőnő, Családsegítő, Óvoda-Bölcsőde szakmai segítsége és a Gyerekesély Krízisalap anyagi forrásai rendelkezésünkre állnak;

⚪ ma délután átadtam a Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezetének adományát (pelenka, tápszer, bébiétel);

⚪ a család a szállításban való segítségnyújtást kérte tőlem, természetesen állok rendelkezésre, már holnap reggel is az önkormányzat kisbuszával tudunk menni Pécsre a kórházba, közben gyermekfelügyeletet biztosítunk;

⚪ sokan kerestek azért, hogy szervezzünk gyűjtést, öt kisgyermek, köztük egy újszülött maradt félárván. Beszéltem az Édesapával, amennyiben úgy dönt, hogy elfogadja segítségünket, az általa megjelölt számlaszámra való utalásokkal történhet ez, pénzadományok formájában. Kellő időben tájékoztatom Önöket erről.

Fentiek koordinálását önkormányzatunk vállalja, de kérem türelmüket, megértésüket. Egy családot felfoghatatlan tragédia ért, a segítő szándék akkor ér célt, ha megfelelő időben, megfelelő módon tud segíteni. A város minden lakója nevében osztozunk fájdalmukban”.