Kezdőlap Siklós és Harkány Közös hangon,...

Közös hangon, közös tervekkel

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Első ízben ült egy asztalhoz Nagy Csaba országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP), Baksai Tamás, Harkány fideszes polgármestere és Riegl Gábor, a kormánypártok siklósi polgármesterjelöltje.

Mint a beszélgetésből kiderült, Riegl Gábor és Baksai Tamás minden eddiginél szorosabb együttműködést szeretne Siklós és Harkány között – erre a lehetőséget az október 13-ai választások eredménye adhatja meg, amennyiben az Orbán–kormány bizalmát élvező Riegl Gábort siklósi honfitársai is megfelelőnek tartják a polgármesteri tisztségre.

Nagy Csaba örömtelinek nevezte a két politikus terveit, elszántságát. Elmondása szerint sajnos manapság még nem túlzottan gyakori jelenség, hogy két város közös projektjeik támogatását kéri a kormánytól – még ha Siklós-Harkány esetében a választások előtt csak reménybeli tervekről beszélhetünk is. A jelenség ritkasága azért sajnálatos, mert ily módon sokkal komolyabb léptékű beruházások lennének megvalósíthatók, sokkal merészebb tervekkel lehetne előállni a pénzcsapok kezelőinél. Természetesen az sem mindegy, hogy – esetükben – Riegl Gábor személyében nem olyan városvezető állna elő különleges ötletekkel, kérésekkel, aki egyébként kígyót-békát kiabál a kormánypártokra – szinte minden téren ellenséget látva bennük.

A politikát is emberek „csinálják”, és aki azt hiszi, hogy az emberi kapcsolatok alakulásából bármely vonatkozásban ki lehet hagyni az érzelmi tényezőt, az minden bizonnyal a Holdról érkezett… – tette hozzá az országgyűlési képviselő.

A beszélgetés során egyértelműen kiderült, hogy a két, civilben mérnökember – az országgyűlési képviselő és a siklósi polgármesterjelölt – könnyen megtalálta a közös hangot, így hármójuk jövőbeni együttműködéséért az elmúlt évek eredményeinek köszönhetően Harkányban szinte biztos befutónak számító Baksai Tamás még drukkolhat egy kicsit – úgy október közepéig.

TéBa