Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Labdarúgásban tehetséges, hátrányos helyzetű baranyai gyerekeknek szeretne lehetőséget biztosítani a Merj Álmodni Alapítvány és a HR-Rent Kozármisleny, így egy közös együttműködés keretében április 25-én elindították az Álmodj Velünk! ösztöndíjprogramot.

A pályázati lehetőséget általános iskolák és sportegyesületek részére hirdetik meg azzal a céllal, hogy a testnevelőtanárok és edzők ajánljanak, nevezzenek általuk tehetségesnek vélt 8-12 éves gyerekeket, akiknek egyébként családi helyzetük, lakóhelyük, anyagi körülményeik nem tennék lehetővé, hogy egy komoly sportegyesületnél sportoljanak.

A kiválasztott gyermekeknek lehetőségük lesz részt venni a Kozármisleny FC stadionjában megrendezett kiválasztó edzésen június 1-én, de emellett különféle programokkal is készülnek az együttműködők, hogy aznap felejthetetlen élményben legyen részük a gyerekeknek.

Az eseményt követően a Merj Álmodni Alapítvány és a HR-Rent Kozármisleny a kiválasztott tehetségeknek 1 éven keresztül az edzésekkel kapcsolatos minden költségét átvállalja (felszerelés, utazási költség, tagdíj stb.) Cél, hogy a sport kínálta lehetőségekkel megvalósítsák azoknak a gyermekeknek az álmait, akik nehéz anyagi körülményeik miatt nem tehetik meg, hogy rendszeresen sportoljanak és kiaknázzák tehetségüket. 

Nevezni május 15-ig lehet az info@merjalmodnialapitvany.hu e-mail-címre küldött jelentkezéssel, ahol egy rövid jellemzést várnak a tanároktól, edzőktől azokról a gyermekekről, akiket tehetségesnek tartanak, és szeretnék ezzel is segíteni tehetségük kibontakoztatását.

(Fotó: MLSZ)