Kezdőlap Turizmus Kedvezményekk...

Kedvezményekkel várják a vendégeket a Harkányi Gyógyfürdőben

Marsalkó Péter

Május 20-án nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt a Harkányi Gyógyfürdő. Az eddigi hűvösebb két hét ellenére is kedvezően alakult a vendégek száma.

Még május elején hirdette meg azt a kezdeményezését a fürdő, amellyel a Covid elleni védekezésben résztvevő egészségügyi dolgozóknak szeretnének köszönetet mondani. A június 15-től élő kedvezményt egy kitöltött munkáltatói igazolással lehet igénybe venni, melyet a fürdő és a társszervezetek honlapjáról lehet letölteni. A dokumentum felmutatásával 1000 forintos belépőjeggyel lesz látogatható az intézmény.

-A munkáltatói igazolással hozzánk érkező vendég a pénztárnál egy kuponfüzetet kap, amellyel 3­x6 darab belépőjegyet válthat ki. Tehát egy munkáltatói igazolással 18 kedvezményes belépésre lesz jogosult – mondta el lapunknak Szilágyi Tibor, a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. gazdasági igazgatója.

A jelenlegi szabályoknak megfelelően a fürdő 18 év feletti vendégek számára csak védettségi igazolvánnyal látogatható. A fürdő gazdasági igazgatója ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy a közösségi oldalakon érzékelhető hangos ellenvélemények és háborgás ellenére a fürdőbe érkező vendégek körében nem volt fennakadás.

Szilágyi Tibor arra is kitért, hogy bár a várakozásoknál többen látogatták eddig az intézményt, ugyanakkor, ha az elmúlt pár év erre az időszakra vonatkozó adatait nézzük a látogatottság számát tekintve, akkor lemaradásról beszélhetünk. A több éves átlag 20 százalékán üzemel jelenleg a fürdő.

A koronavírus-járvány miatti kényszerpihenő, a várt jó idő elmaradása és az emberek óvatossága mellett azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a fürdő teljes nyitását június 16-ra, az iskolai szünet és a szabadságolások kezdetéhez igazítják. Jelenleg az 1. és 1. B számú gyógymedence, illetve a Lepke medence melegvizes része üzemel. Nagyobb látogatottság esetén azonban további két medencét tudnak szinte azonnal üzembe helyezni. A teljes nyitásig a fürdő 2500 forintos belépőjeggyel dolgozik.

Szilágyi Tibor azt is kiemelte, hogy a pillanatnyilag még nem látogatható téli strandfürdő népszerűsítésének érdekében két héttel ezelőtt harkányi és Harkány közeli szállásadóknak biztosítottak körbejárást csoportokban, ahonnan számos pozitív visszajelzést kaptak. Ez mellett pedig megfelelő ütemben haladnak az április végén megkezdett kültéri gyermekvilág kivitelezésével, ugyanis az esős idő ellenére sem kellett a munkálatokkal leállni.

Fotó: Marsalkó Péter