Kezdőlap Sport Nagy bravúr a...

Nagy bravúr a komlói katlanban: megverték a Tatabányát!

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csakúgy, mint az előző évadban, ismét összejött a nagy bravúr: a komlói kézilabdázók legyőzték a remek erőből álló, válogatott játékosokat felvonultató és a nemzetközi porondon szereplő Tatabánya együttesét! A bányászvárások rangadóját 12-12-es első félidő után 32-29-re nyerte meg a házigazda.

A találkozó első perceiben nem született gól, majd a Tatabánya jutott kis előnyhöz. Az első negyedóra végén jött egy fordulat, a házigazda átvette a vezetést. Merkovszki ihletett formában védett, ebben az időszakban 40% felett járt a teljesítménye. Csodás pillanat volt, amikor Melnicsuk egy szép lövéssel újból kettőre növelte a baranyai előnyt, majd Menyhárt 11-8-ra módosította az eredményt. A szünetre ledolgozták hátrányukat a vendégek.

A térfélcsere után belehúzott a komlói együttes, Melnicsuk nagy góljával ismét hárommal vezetett a házigazda. Amikor felzárkózott a Tatabánya, a baranyaiaknál mindig volt valaki, aki előbbre lendítette a csapatot. 19-18 után Urbán szerzett a szélről rendkívül fontos gólt lőtt. Az utolsó tíz percet háromgólos előnnyel kezdték a komlóiak és a végjátékban is megmaradt a lendület. A megzavarodott Tatabányának Jerkovics adta meg a kegyelemdöfést.

Ma megint csoda történt, ahogy két hete is. Akkor is arról beszéltem, hogy ez nem realitás, de azt próbáljuk minden héten borítani. Úgy gondolom, hogy nagyon jó érzelemvilággal kézilabdázunk már pár hete, és ehhez párosul a fegyelmezett védekezés. Erre alapozunk, ebből építkezünk támadásban is. Kevesen vagyunk, de mindenki hozzátette a maga kis tégladarabját, ahogy két hete is. Védekezésben stabilak voltunk, igazából csak az első félidő utolsó másodperceiben jelent meg a fegyelmezetlenség, ami az oxigénhiányra vezethető vissza. Fantasztikus, hogy egy Tatabánya ellen sikerült uralnunk az egész mérkőzést. A mai estét töltsük el azzal, hogy ezt megünnepeljük, de holnaptól már fókuszálni kell a jövő hét péntekre, ahol nekünk nagyon fontos feladatunk van. A mai győzelmünk sokat ér, de ennek párosodnia kell a PLER elleni meccsel is. Ugyanilyen fókuszáltnak kell lenni, ugyanilyen érzelemvilággal kell kézilabdáznunk, mint ma. Rendkívül hálás vagyok a szurkolóinknak, hogy ilyen hangulatot teremtettek. Ilyen hangulatban érdemes sportolni és meccselni” – mondta a komlóiak vezetőedzője, Marosán György.

Először gratulálok a Tatabányának a sportszerű játékhoz, utána pedig a csapattársaknak, mert magas szinten sikerült a ma kézilabdázni. Jól működött a védekezésünk. És igen, sokkal könnyebb egy jó védekezésből kontratámadásokat vezetni. Bízom benne, hogy ilyen stabil és kemény védekezéssel folytatjuk a továbbiakban is” – tette hozzá Matko Rotim, a Carbonex-Komló beállósa.

A komlói együttes először nyert hazai pályán és nem is akármilyen skalpot gyűjtött be. A fiúk hat pontjukkal a 12. helyről várják a folytatást.

Férfi kézilabda NB I., 9. forduló

Carbonex-Komló–Mol Tatabánya KC 32–29 (12–12)

Komló, 900 néző. V: Kiu T., Kiu G.

Komló: Merkovszki – Urbán 4, Bogdanic 4, Vekic, Rotim 5, Jerkovic 4, Menyhárt 6 (1). Csere: Granic (kapus), Szöllősi O., Melnyicsuk 5, Váczi 4 (2). Vezetőedző: Marosán György


Fotó: komlosport.hu