Kezdőlap Baranya Beismerte a s...

Beismerte a szigetváriak LEPARASZTOZÁSÁT Vass Péter, de megpróbálta kimagyarázni

Leparasztozta a választóit Vass Péter egy kiszivárgott, belső hangfelvétel szerint – írta meg a Téma Baranya, és be is mutattuk a hangfelvételt.Egy belső, a jelek szerint igen szűk kampányegyeztetés hangfelvétele jutott ki a nyilvánosságba, amelyen

VASS PÉTER EGYSZERŰEN PARASZTNAK NEVEZTE A SAJÁT VÁLASZTÓIT.

A felvétel szerint Vass Péter arról magyaráz, hogy mivel csökkent Szigetvár lakosságszáma, ezért „körzetesdi helyett ömlesztesdi lesz”, ami azt fogja jelenti, hogy sok név lesz majd a szavazólapon.

„EBBŐL NEM LESZ EGYSZERŰ VÁLASZTANI NYOLCAT – UTAL A SZAVAZÓI SZELLEMI KÉPESSÉGÉRE -, DE ARRA MOST VAN EGY TECHNIKÁM, AMIVEL SEGÍTEM MAJD A PARASZTOT”

– jegyzi meg.

Azaz a hangfelvétel alapján úgy néz ki, hogy

VASS PÉTER TELJESEN OSTOBÁNAK NÉZI AZOKAT A SZIGETVÁRIAKAT, AKIK RÁ, ILLETVE A KÉPVISELŐJELÖLTJEIRE SZAVAZNAK, DE VAN EGY MÓDSZERE, AMELLYEL SEGÍTI MAJD A PARASZTOKAT, HOGY JÓ HELYRE IKSZELJENEK.

A videó folytatása azt mutatja meg, hogy Vass Péter ezért hozhatta létre a saját nevével jelzett egyesületet, azaz, hogy hülyebiztos legyen a téma, mert a Vass Péter nevet csak meg bírják jegyezni.

Elismerte a polgármester: „az én parasztjaimról” beszélt

Vass Péter kedd délelőtt egy posztban ismerte be, hogy valóban az ő szavait lehet hallani, és tényleg parasztnak nevezte a szigetváriakat.

A polgármester azt írta, hogy 42 éve dolgozik a környéken. Abban az időben, mikor elkezdte a munkát a magyar agráriumnak volt egy paraszti rétege, akik tisztességes, becsületes állattartással és földműveléssel próbálták meg eltartani a családjukat. Ezeket az embereket úgy hívták, hogy parasztok.

Vass közölte, az elmúlt 30 év demokráciájának köszönhetően teljes mértékben eltűnt ez a paraszti réteg, de 10 évvel ezelőtt ők kérték meg, hogy próbálja meg a polgármesterséget – magyarázza.

(…) ők az én parasztjaim és én közéjük tartozom, erre nagyon büszke voltam, vagyok és leszek

– jelentette ki.

Barka kiborult a parasztozáson

Vass Péter parasztozásán érezhetően nagyon kiborult Dr. Barka Tamás, a DK által támogatott polgármesterjelölt. Ő is egy posztban ismertette álláspontját. Az ügyvéd azt írta: kikéri magának Vass szavait.

Mi ‘PARASZT’ Szigetváriak kikérjük magunknak az Ön jelzőjét és stílusát! PARASZT??? Önnek jó módszere van arra, hogy a Paraszt hova tegye az “X” -et? MÉGIS MIT KÉPZEL? (…) SZÉGYELLJE MAGÁT!

– írta felindultan. Hozzátette Vassnak címezve, hogy „Van ott bőr és mindannyiójuk képén, hogy ujjal mutogassanak és tisztességtelen kampányról beszéljenek….!? Hogy civileket kérjenek meg, hogy méltassák a munkásságuk? Hogy az embereket becsapják és áldozatnak tüntessétek fel magukat, miközben jól szórakoznak rajtunk “PARASZTOKON”?”

Barka ezután emlékezteti Vass Pétert, hogy törvény tiltja, hogy állatorvosi prakszist működtessen a polgármesteri teendői mellett, amit Vass szintén elismert, és megpróbált rá magyarázatot adni.

Mint ismert, hivatalból feljelentést tett a kormányhivatal Vassal szemben, amiért kikerült egy videó, amin pénzt fogad el zsebbe, miután ellátta egy nő lovait. Vass Péter beismerte, hogy néha besegít a családi vállalkozásba, később erről számlát is adnak. Szerinte ezt nem tiltja a törvény, de ebben egyébként tévedett.


Erről az ügyről itt írtunk bővebben: