Kezdőlap Sport Vasárnapi foc...

Vasárnapi foci: Soroksáron a Pécs, megyei rangadó Szentlőrincen

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vasárnap lép pályára megyénk két NB II-es és három NB III-as futballcsapata. A másodosztályban vitézkedő Kozármisleny hazai környezetben, a PMFC pedig idegenben szerepel. A harmadosztályban Szentlőrinc – Mohács összecsapást rendeznek.

A Merkantil Bank Liga NB II. 15. fordulójában a HR-Rent Kozármisleny a jól szereplő Aqvital Csákvár együttesét fogadja november 12-én, vasárnap 17 órakor. A tavasszal még osztályozós Kozármisleny jelenleg a 3. helyezett Vasassal megegyező pontszámmal a 4. helyen tanyázik, a Csákvár, amely tavaly az utolsó fordulóban biztosította be a helyét ebben az osztályban, jelenleg a 6. helyen áll a tabellán. A Csákvár az előző fordulóban hazai pályán 1-0-ra győzte le a Siófokot, ami egy nagyon fontos győzelem volt számukra, hogy a középmezőny elejéhez csatlakozzanak. A baranyai együttes a múlt héten a BVSC otthonából hozta el a pontokat. A Kozármisleny saját közönsége előtt szeretné folytatni az elmúlt hetek szorgos pontgyűjtését.

A Pécsi MFC legénysége vasárnap 13 órai kezdettel története során kilencedik alkalommal mérkőzik meg az Soroksár SC-vel a másodosztályban. Az eddigi nyolc egymás elleni bajnokiból a sárga-feketék kettőt nyertek meg, három döntetlen mellett háromszor a PMFC hagyta el győztesen a pályát. A Soroksár SC 14 forduló után 19 ponttal a tabella nyolcadik helyén áll, Lipcsei Péter együttesének mérlege öt győzelem, négy döntetlen és öt vereség, tizenöt rúgott és tizennégy kapott gól, így jelenleg egy ponttal előzik meg a PMFC-t, amely vendégsikere esetén feljebb léphet a ranglétrán.

Az NB III-ban baranyai rangadót rendzenek vasárnap 13 órakor: a bajnoki címért harcoló Szentlőrinc SE a mohácsiakat látja vendégül. A fiúk az őszi szezonban hazai pályán hibátlanok, mind a hat bajnokijukat megnyerték és a cél egyértelműen az, hogy a Mohács ellen folytassák ezt a kiváló sorozatot.

 „Megfelelő mentalitással, végig koncentráltan, domináns játékot bemutatva kell majd futballoznunk a mohácsiak ellen. Ha így teszünk, jó esélyünk lesz a győzelemre, a három pont megszerzésére, ami az egyértelmű célunk. Leendő ellenfelünk a gyengébb bajnoki kezdés után beleerősödött a mezőnybe, és most már erős középcsapatnak számít, amely egy stabil, masszív, szervezett együttes néhány rutinosabb, magasabb osztályt is megjárt játékossal. Képes a meglepetésekre, úgyhogy kemény mérkőzésre számítok, minden tudásunkra szükség lesz annak érdekében, hogy győzzünk! Ki kell javítanunk a múlt vasárnapi hibát, szeretnénk kárpótolni szurkolóinkat” – fogalmazott Pichler Gábor vezetőedző a klub honlapján.

A PTE-PEAC együttese a Dunaújvárost fogadja, a győzelem reményében.

 A 15. forduló programja: Szentlőrinc–Mohács (november 12., vasárnap, 13.00), Paks II.–Ferencváros II., Fehérvár II.–Szekszárd, Érd–Kaposvár, Nagykanizsa–Bonyhád-Majos, Dunaföldvár–MTK II., Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő–Iváncsa, PTE-PEAC–Dunaújváros.

A vasárnap 13 órakor kezdődő Szentlőrinc – Mohács mérkőzést élőben láthatják honlapunkon.


Fotó: Szentlőrinc SE