Az 1979-ben átadott mohácsi KRESZ-park és környéke többszörösen is megérett a felújításra, funkcióinak újragondolására.

Az éppen 45 éve átadott közterület jelenlegi műszaki állapota nagyrészt elavult, leromlott, egyes funkciói kihasználatlanok, így a terület jelenleg alulhasznosított, struktúrája korszerűtlen, esztétikai állapota kedvezőtlen, éppen ezért számos fejlesztési lehetőséget rejt magában – fogalmazott Pávkovics Gábor polgármester a projekttel kapcsolatban nemrég tartott fórumon.

Alapvető cél e rehabilitációval egy a mai kor elvárásainak megfelelő funkciókkal és formavilággal rendelkező, sokoldalúan használható, modern, igényes megjelenésű, városi szintű, gazdaságosan üzemeltethető, fenntartható köztér létrehozása.

Ami a részleteket illeti: a Park Iskola melletti salakos pálya helyén multifunkcionális sportlétesítmény épül. A parkolási, közlekedési gondokat enyhítendő a közeli gumis műhely területének egy részét már megvásárolta az önkormányzat, hogy itt megállóhelyeket létesítsen, s küszöbön áll ugyanitt az utcatorkolat kiszélesítése is.

A KRESZ-park, a korszerű, sokoldalú játszótér, a multifunkciós sportpálya létrehozása mellett parkberendezési tárgyakat telepítenek, ivókutakat helyeznek el. A meglévő, használaton kívüli térburkolásokat, építményeket elbontják, nem feledkezve meg a járdák, gyalogutak rekonstrukciójáról sem. A jelen energiahatékonysági követelményeinek megfelelően korszerűsítik a közvilágítási rendszert.

Enyhítendő a környék parkolási problémáit, a meglévők felújítása, rendbetétele mellett csaknem 170 új férőhelyet alakítanak ki a gépjárművek számára. A kor szellemének megfelelően, s az okosváros-gondolat jegyében egy okospad szintén helyet kap, segítséget nyújtva a park látogatóinak okoseszközeik használatához.

(Forrás: Mohácsi Önkormányzat)