Kemény meccsre készülnek
Kezdőlap Sport Kihívás: a Sz...

Kihívás: a Szentlőrinc lehet az első együttes, amely legyőzi otthonában az MTK második csapatát

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Folytatni a pontok gyűjtését! Ezzel a mottóval vág neki újabb bajnoki mérkőzésének a Szentlőrinc SE együttese a labdarúgó NB III. Dél-Nyugati csoportjában. Az aranyéremért harcoló baranyai alakulat vasárnap 15.30 órakor a középmezőnyhöz tartozó MTK Budapest II. otthonában lép pályára.

A szentlőrinciek a legutóbbi játéknapon magabiztos győzelmet arattak hazai pályán a Bonyhád-Majos ellen. Az 5-0-s diadal több szempontból is fontos volt: újabb három, értékes pont került a zsákba, sikerült javtani a gólkülönbségen és az önbizalomnak is jót tett a kiütéses siker. Az aktuális ellenfél 13 pontjával jelenleg a 10. helyen áll a tabellán, és fontos információ, hogy a fővárosiak hazai pályán még veretlenek ebben a szezonban. A kék-fehérek kétszer győztek és négyszer játszottak döntetlent.

Egy második csapat elleni mérkőzés mindig tartogathat meglepetéseket, de megfelelően felkészültünk az MTK II. elleni bajnokira. Az látszik, hogy a fővárosi együttesnél nem az eredmény a legfontosabb, hanem az, hogy a játékosok fejlődjenek, ennek ellenére erős csapattal találkozunk, amely taktikailag szervezett, figyelemreméltó az előrejátéka, és technikás, gyors, képzett futballistákkal rendelkezik. Idegenben egyetlen mérkőzés sem könnyű, ez sem lesz az, de nekünk mindig, ellenféltől függetlenül ugyanaz a célunk: meg szeretnénk szerezni a három pontot!” – fogalmazott Pichler Gábor, a Szentlőrinc SE vezetőedzője.

Remek hír a szentlőrinciek számára, hogy lassan visszatérhet a pályára a csapat támadója, Csörgő Raul (képünkön), aki nyolc hónapja, február közepén szenvedett súlyos sérülést. A futballista térdében elszakadt az elülső keresztszalag és az elmúlt időszakban mindent megtett a felépülésért.

Nagyon jólesik, hogy a csapatnál mindenki, a vezetők, a szakmai stáb, a játékostársak is éreztetik, hogy visszavárnak, én mindezt a folytatásban jó játékkal, gólokkal akarom meghálálni!” – mondta a játékos az egyesület honlapján.

A 12. forduló programja: MTK II.–Szentlőrinc (október 22., vasárnap, 15.30), Dunaújváros–Kaposvár, Ferencváros II.–Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő, Paks II.–Nagykanizsa, Mohács–Fehérvár II., Iváncsa–Érd, Bonyhád-Majos–PTE-PEAC, Szekszárd–Dunaföldvár.

Fotó: Szentlőrinc SE