Kezdőlap Baranya Elektromos zá...

Elektromos zárlat miatt keletkezett tűz a szentlőrinci iskolában

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy elektromos zárlat okozta tűz miatt ki kellett üríteni a Szentlőrinci Általános és Alapfokú Művészeti Iskolát.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint szerencsére csak egy gyakorlatról volt szó, amelyben az iskolások és tanáraik mellett a szigetvári, valamint a sellyei hivatásos tűzoltók vettek részt.

A gyakorlat során az általános iskola nyugati felében, a II. emeleti informatikateremben elektromos zárlat következtében tűz keletkezett, s megszólalt a tűzjelző. A helyiségben 22 gyermek és tanáruk tartózkodott, akik elhagyták a tantermet és a kijelölt gyülekezési helyre távoztak. Két gyermek hollétéről azonban nem volt pontos információ.

A szigetvári és sellyei hivatásos tűzoltók három gépjárművel vonultak a helyszínre. Az egységek a kiürítés befejezése előtt érkeztek ki és megkezdték az életmentést. Az egyik gyermeket az informatikaterem szertárából, míg a másikat a rajzteremből mentették ki maszk és board használatával, sugárvédelem mellett. Ezt követően a tűzoltók 2 támadó és 2 védősugárral a tűzzel érintett tantermet körülhatárolták és a tüzet eloltották.

A gyakorlat során a gyerekek mindvégig fegyelmezetten hajtották végre a feladataikat, a végén pedig nagy örömmel és érdeklődéssel nézték meg a beavatkozó tűzoltó autókat.