Kezdőlap Sport Hazai pályán ...

Hazai pályán kapott ki a Komló a balatonfürediektől

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Még várni kell a komlói férfi kézilabdacsapat első hazai győzelmére. A fiúk az élvonalbeli pontvadászat hétvégi fordulójában a balatonfüredieket látták vendégül és 12-16-os félidei hátrány után 30:24 arányban maradtak alul.

Elhibázott támadásokkal és egy kihagyott büntetővel indította a mérkőzést az első hazai győzelmére hajtó Komló és a hatodik percben 1-1 volt az állás. Védekezésben jól teljesített a házigazda, így szoros, izgalmas volt a küzdelem. Melnicsuk góljával azonban hiába vezetett 6-5-re a baranyai együttes, a balatonfürediek felpörögtek és egymás után hat találatot jegyeztek. A szünetben 12-16 állt az eredményjelzőn.

A komlóiak a térfélcsere után is szépen küzdöttek, és vért izzadva sikerült felzárkózniuk mínusz hatról is. A 43. percben Melnicsuk 17-19-re módosította az állást, az egyenlítés helyett azonban újabb vendéggólok következtek. Marosán György vezetőedző időkéréssel igyekezett rendezni a sorokat az utolsó tíz percre, de a végén kimaradtak a hazai lehetőségek, így pont nélkül maradt az együttes.

Ennyi kihagyott ziccerrel egy Balatonfürednél gyengébb képességű csapatot sem tudnánk megverni. Küzdöttünk, de ez ma ennyire volt elég” – értékelt a lefújás után a Komló vezetőedzője, Marosán György.

Hatalmas küzdelem és csata folyt a pályán. A kevesebb technikai hibánknak és a jobb helyzetkihasználásnak köszönhetjük a győzelmet. Védekezésben és támadásban is fegyelmezetten játszottunk” – mondta a balatonfürediek szakvezetője, György László.

A baranyai csapat továbbra is 12. a tabellán, folytatás a következő fordulóban a Csurgó otthonában.

K&H Kézilabda Liga 7. forduló:

Carbonex-Komló – Balatonfüred 24:30 (12-16)

Komló, Városi Sportközpont 600 néző V: Paska, Vastag

KOMLÓ: Granic – Urbán 3, Bogdanics 2, Rotim 2, Melnicsuk 5, Jerkovics 4, Menyhárt 3. Csere: Merkovszki (k), Szöllősi, Váczi 4/2, Veszelinovics 1, Vekics,Tóth G. Kovács D., Bazsa, Varga Sz. Vezetőedző: Marosán György

Fotó: komlosport.hu