Kezdőlap Kultúra Térségi össze...

Térségi összefogást kezdeményez Siklós és Villány

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Közös sajtótájékoztatón ismertették a Siklósi Városnapok, a Villányi Rozéfesztivál valamint a Ha péntek, akkor Villány rendezvények első nagyobb fellépőit.

A magyar kultúra napja és Vince-nap alkalmából tartott eseményen Riegl Gábor siklósi polgármester elmondta, hogy Villány és Siklós térségi összefogás jegyében, valamint a szőlő, a bor és a művészet koncepciója mentén indít közös kezdeményezést. Ennek eredményeképpen a városok együttes munkájával nyílik meg június közepén a nyári szezont átölelő Siklósi Szalon. A tárlat szeptemberig lesz látogatható.

Siklós polgármestere azt is kiemelte, hogy a hagyományteremtés céljával, tavaly indított Siklósi Városnapok további fejlődésen, illetve átalakuláson megy majd át a várossá avatás 50. évfordulójáig, és évi két rendezvénnyé alakul.

Az idei fesztivált március 31. és április 1. között szervezik. Az érdeklődők pedig olyan fellépőkkel találkozhatnak, mint az Első Emelet, a Follow The Flow vagy a Don’t Stop The Queen, valamint helyi együttesek és zenekarok színesítik a széles kínálatot.

Július 7-én és 8-án rendezik a Villányi Rozéfesztivál, melynek szombati napján a Valmar duó lép fel – mondta a villányi programok ismertetésével kapcsolatban Mayer István polgármester. Az idén három alkalommal – május 26-án, július 28-án és augusztus 18-án –lesz Ha péntek, akkor Villány. A sorozat júliusi alkalmának fő előadójaként a Kowalsky meg a Vega együttest hallgathatjuk meg. A további fellépőkkel még folynak az egyeztetések. A település legnagyobb szabású rendezvényét, a Vörösbor Fesztivált pedig október 6-8. között szervezik.