Kezdőlap Időjárás Durva: akár u...

Durva: akár utat is lezárhatnak az esőzés miatt

Napok óta különböző halmazállapotban hull a csapadék Baranyában is, és eddig ugyan olyan árvízi helyzetek nem fordultak elő, mint Észak-Magyarországon, de a Somogyapáti és Somogyhatvan közötti vízátfolyás már figyelmeztető jel. A képeket látva, az sem kizárt, hogy az utat ideiglenesen lezárják a balesetek elkerülése végett.

A katasztrófavédelem hétfőn közzétette már azt a káreseményi összefoglalót is, ami a hétvégi havazás miatti beavatkozásokat részletezi.

Tíz alkalommal riasztották vasárnap a hajnali és délelőtti órákban a Baranya vármegyei tűzoltókat havazás miatt kidőlt fákhoz. A legtöbb jelzés Komló és Orfű térségéből érkezett, a pécsi és komlói hivatásos tűzoltók utakra, vezetékekre és társasháznak dőlt fákat távolítottak el motoros láncfűrész, illetve kézi erő segítségével. Orfű külterületén egy felsővezeték kigyulladt, amikor egy tízméteres fa rádőlt – a MÁV szakemberei feszültségmentesítették az érintett szakaszt, a pécsi hivatásos tűzoltók pedig eltávolították a fát. A beavatkozás és helyreállítás ideje alatt a vasúti forgalom szünetelt. Személyi sérülés egyik eset során sem történt.

Kiemelt képünk SZ.