2 C
Pécs
hétfő, november 30, 2020

Átadták a Szentlőrinc-Tarcsapuszta közötti kerékpárutat

Ez is érdekes lehet

Letették a 100 milliós modern bükkösdi piac alapkövét!

Szimbolikusan helyezték el a bükkösdi vasútállomástól nem messze, az elbontott, használaton kívüli önkormányzati szolgálati lakás helyén az új,...

Bezárt a könyvtár, mégis lehet kölcsönözni! Mutatjuk, hogyan!

Egy kis internet, némi találékonyság és egy csengő - ennyit a titok.

Kórházba került a somogyhatvani tűz sértettje

Somogyhatvanban, a Dózsa György utcában szombaton keletkezett tűz - közölte a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A szigetvári hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre,...

Ennyire csúnya volt a szigetvári kamionbaleset

Kamion és személyautó ütközött, a kisebbik autóból ki kellett vágni a sérültet.

A Terület-és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül 176,9 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült Szentlőrinc Város Önkormányzata, így a szentlőrinciek és a tarcsapusztaiak birtokba vehették az elkészült kerékpárutat.  
 

A megvalósult kerékpárút a 2015-ben elkészült útszakasz folytatása, ami a Szentlőrincet Tarcsapusztával összekötő 5817-es számú közút déli oldalán került megépítésre.  A kerékpárút keresztezi a Pécs-Szentlőrinc vasutat, éppen ezért önálló vasúti átjáró került kialakításra a kerékpárosok számára – biztosítva a párhuzamos közlekedést – a vasúti átjáró mindkét oldalán fény-és félsorompó került kialakításra.

Az ünnepélyes átadón az ifjúsági fúvószenekar előadását követően Koltai Péter polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd felkérte Nagy Csaba országgyűlési képviselőt és dr. Őri Lászlót a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnökét ünnepi beszédük megtartására.  

A polgármester megköszönte Nagy Csaba képviselő, korábbi közgyűlési elnök munkáját, ami által megvalósult a beruházás. Az országgyűlési képviselő hozzátette, a Kormány számára kiemelten fontos a lakosság egészséges és aktív életmódjának támogatása, aminek része a kerékpárút és a közelmúltban átadott Sportpark is. 

Dr. Őri László közgyűlési elnök kiemelte, a megyei fejlesztési forrásnak köszönhetően, olyan kerékpárút jött létre, ami a sportolás mellett a munkába járáshoz nagymértékben hozzájárul. A cél a megyei kerékpárút fejlesztés hálózattá alakítása, ezzel hozzájárulva a turizmus élénkítéséhez. 

A beruházással megvalósult a projekt elsődleges célja, Szentlőrinc város területének része Tarcsapuszta, ahol hozzávetőlegesen 205 fő él – így létrejött a munkaerő-mobilitás támogatása a településrészek között.  Jelentősen megemelkedett a kerékpárosok száma, ezáltal csökken a levegőszennyezés és a zajterhelés. A kerékpárút megkönnyíti és biztonságosabbá teszi a közlekedést az ott élők számára, támogatva az egészséges életmódot.  

PaCsa 

Legfrissebb hírek