Kezdőlap Sport Szombaton haz...

Szombaton hazai bajnoki! Korábbi NB I-es csapat látogat Szentlőrincre!

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A 2023-as naptári év utolsó hazai bajnoki mérkőzésén a szebb napokat is látott, korábban többször is az élvonalban szerepelt Kaposvári Rákóczi vendégszerepel Szentlőrincen. Az első helyért küzdő baranyaiak szeretnék megőrizni makulátlan mérlegüket a szombaton 13 órakor kezdődő találkozón.

A múlt héten befejeződött őszi szezont a második helyen zárta a Szentlőrinc SE az NB III. Dél-Nyugati csoportjában. A csapat a 15 mérkőzésből 12 alkalommal győztesen hagyta el a pályát és háromszor játszott döntetlent. A fájó pontvesztések miatt a fiúk nem az első, hanem a második helyről várják a folytatást, de mindössze egy pont a hátrányuk a nagy rivális Iváncsával szemben.

A folytatásban az a Kaposvár lesz az ellenfél, amelyet a nyári nyitányon idegenben sikerült felülmúlni négy góllal. A Rákóczi hullámzóan teljesített az ősszel, de az elmúlt időszakban valamelyest megemberelte magát, így jelenleg 24 ponttal a hatodik helyen áll a tabellán.

Nagyon örülök neki, hogy a dunaújvárosi botlás után jól reagált a csapat. Az igazi arcunkat mutattuk, végig kontrolláltuk a meccset, megérdemelten nyertünk. Jelenleg kettős érzéseim vannak. Önmagáért beszél, hogy tizenöt bajnokin veretlenek maradtunk, és csak háromszor döntetleneztünk. Ezzel a teljesítménnyel a világban sok helyen a tabella élén állnánk. Van azonban a mezőnyben egy hozzánk hasonlóan jól teljesítő csapat, az Iváncsa, amely most első, nekünk pedig az a célunk, hogy a bajnokság végén mögöttünk végezzen!” – mondta az egyesület honlapján Pichler Gábor vezetőedző.

Szombaton kőkemény mérkőzésre számítok, mert egy párharcerős ellenféllel találkozunk, amely agresszív futballt játszik. A legjobbunkat kell nyújtanunk ahhoz, hogy nyerni tudjunk: a helyzetek kialakításában még jobbnak kell lennünk, mint korábban, valamint ezek kihasználásában is nagyon hatékonyan kell dolgoznunk. A 2023-as esztendő utolsó hazai bajnokiján nem lehet más a célunk, mint domináns, jó futballal, remek teljesítménnyel megnyerni ezt a mérkőzést” – tette hozzá a szakvezető.

A mérkőzést honlapunkon is láthatják azok, akik nem tudnak ellátogatni a szentlőrinci pályára.

Vármegyénk másik két NB III-as együttese is pályára lép ugyancsak szombaton 13 órakor, méghozzá egymás ellen, a 14. helyen álló PTE-PEAC ugyanis a kilencedik Mohácsot fogadja majd a PMFC-stadionban.

A 16. forduló programja: Szentlőrinc–Kaposvár (november 18., szombat, 13.00), Fehérvár II.–Érd, Paks II.–Bonyhád-Majos, PTE-PEAC–Mohács, Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő–Dunaújváros, Dunaföldvár–Iváncsa, Nagykanizsa–MTK II., Szekszárd–Ferencváros II.

Fotó: Facebook/Szentlőrinc SE