Kezdőlap Sport Először győzt...

Először győztek a pécsi vízilabdázók!

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Küzdelmes, az utolsó pillanatig izgalmas mérkőzésen szerezte meg első győzelmét a pécsi együttes a férfi vízilabda élvonalban. A PVSK-Mecsek Füszért legénysége hazai medencében nyert 8-7-re az UVSE ellen. Jól sikerült tehát az új vezetőedző, Zlatko Rakonjac bemutatkozása.

A legutóbbi bajnokin már nem Török Viktor ült a pécsi csapat kispadján, a szakosztály elnöksége ugyanis úgy döntött, hogy a korábban a felnőtt együttesben is játszó, jelenleg az utánpótlásban tevékenykedő, Szerbiában született, de magyar állampolgársággal is rendelkező Zlatko Rakonjac veszi át a szakmai munka irányítását

A 2023-24-es bajnoki évad eddigi sikertelen szereplése miatt kellett ezt a nem könnyű döntést meghoznia az elnökségnek. Elindult a csapat egy olyan úton, ami nem jó irányba mutatott, a még rosszabb helyzet kialakulását próbáltuk ezzel a változtatással megakadályozni. Igyekeztünk ezt a legkisebb jogi, erkölcsi és szakmai veszteséggel megoldani” – nyilatkozta a szakosztály honlapján De Blasio Domenico szakosztályvezető.

Az UVSE elleni találkozón az első negyedet 3-2-re nyerte a Pécs. A második és a harmadik negyed további izgalmakat hozott, a másodikat ugyan 2-1-re elvesztette a házigazda, de mindig a vendégek futottak az eredmény után. Sok volt az eladott labda, kevés a kapura lövés, de volt kapufa mindkét oldalon, és kapusbravúr is. A harmadik játékrészben mindösszesen egy gól esett, ezt a PVSK szerezte. Majd jött a mindent eldöntő negyedik negyed, és Keresztúri utolsó másodpercben lőtt gólja, ami egekbe repítette a szurkolókat és velük együtt a pécsi játékosokat is. A találkozó után hosszú percekig ünnepelte a közönség csapatot a 8-7-es sikernek köszönhetően.

Természetesen nagyon boldogok vagyunk, mert egy küzdelmes, jó és rendkívül izgalmas mérkőzést sikerült megnyernünk. Fontos győzelmet arattunk, úgy érzem jól védekeztünk, és ehhez párosult a rendkívüli küzdőszellem. Ma működött a szoros emberfogás is. Ebben a győzelemben benne van az előző edző, Török Viktor munkája is, hiszen néhány nap alatt nem lehet csodát tenni. Neki is, és mindenki másnak köszönöm, aki segített ma. A közönségünk egyszerűen csodálatos volt, ebben a győzelemben ők is benne vannak. Nagyon kellett a hosszabb szünet előtti diadal” – értékelt a találkozó után Zlatko Rakonjac vezetőedző.

A csapat 4 megszerzett ponttal a 14 csapatos tabella 12. helyéről várja a folytatást.

Fotó: Facebook/PVSK-Mecsek Füszért