Kezdőlap Sport Megverte legn...

Megverte legnagyobb riválisát a Szentlőrinc

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az első félidő után még hátrányban volt, a folytatásban aztán előbb egyenlített, majd a maga javára fordította az eredményt a Szentlőrinc futballcsapata az Iváncsa elleni csúcsrangadón, az NB III-as pontvadászat hétvégi fordulójában. A baranyai együttes remek sikerének köszönhetően a tabella élére állt!

 Az ősz rangadója előtt az Iváncsa két ponttal állt a szentlőrinciek előtt az élen, így adott volt a feladat: egy győzelemmel meg lehetett volna előzni a legnagyobb riválist. Az első félidő úgy alakult, ahogy a vendégek tervezték, ráadásul a 30. percben a vezetést is megszerezték Suszter találatával.

Jót tett a szünet a szentlőrinci együttesnek, és már az 54. percben sikerült egyenlíteni. Rétyi Róbert harcolt ki büntetőt, amit, csakúgy, mint egy héttel korábban az MTK II. ellen, értékesített is. A folytatásban becsülettel küzdött a hazai gárda és mindent megtett azért, hogy átvegye a vezetést. A fiúk erővel is jól bírták és a 85. percben megszületett a várva várt gól: Hleba Tamás jobb oldali szögletét követően Sághy Félix becsúszva a léc alá lőtt. A végén már nem változott az eredmény, így a Szentlőrinc megnyerte az igen fontos összecsapást.

„Nagyon örülök, óriási fegyvertény, hogy le tudtuk győzni az Iváncsát. Adtunk egy félidőnyi előnyt az ellenfélnek, majd a szünetben rendbe tettünk pár dolgot és teljesen más mentalitással mentünk ki a folytatásra. A cserék jól szálltak be, megváltozott a mérkőzés dinamikája. A végén talán kondícionálisan is ellenfelünk fölé nőttünk. Kijött a munka, amit belefektettünk ebbe a meccsbe. Megünnepeljük a sikert, ahogy kell, és megyünk tovább, hogy elérjük a céljainkat” – mondta a lefújás után a Szentlőrinc SE vezetőedzője, Pichler Gábor.

A fiúk szerdán ismét pályára lépnek: a Kelen SC érkezik hozzájuk a MOL Magyar Kupa 4. fordulójának mérkőzésére. A továbbjutás sorsa egy találkozón dől el.

Labdarúgó NB III., Dél-Nyugati csoport, 13. forduló

Szentlőrinc–Iváncsa 2-1 (0-1)

Szentlőrinc: Héninger – Miklós P. (Mahler, 54.), Keresztes, Sághy, Németh M. – Medgyesi (Kiss K., a szünetben), Hleba, Kesztyűs – Grabant, Novák (Csörgő, 90.), Rétyi (Kiss-Szemán, 92.). Vezetőedző: Pichler Gábor

Gólszerzők: Rétyi (54. perc – 11-esből), Sághy (85.), illetve Suszter (30. perc)

 A 13. forduló további eredményei: PTE-PEAC–MTK II. 1-1, Fehérvár II. – Paks II. 2-1, Érd–Dunaújváros 4-1, Kaposvár–Mohács 1-1, Nagykanizsa–Szekszárd 5-2, Dunaföldvár–Ferencváros II. 1-0, Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő–Bonyhád-Majos 0-1.

Fotó: Szentlőrinc SE