Kezdőlap Sport Elfáradt a vé...

Elfáradt a végére a Pécs Velencében

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Sokáig jól tartotta magát a veretlen velenceiek otthonában a pécsi együttes a női kosárlabda Európa-kupa újabb fordulójában. A baranyaiak végül elfáradtak, az olaszok pedig 73:58 arányban felülkerekedtek.

A csoportelső és csoportmásodik rangadóján Peyton Williams kosaraival indította a Pécs a mérkőzést és a lendület a folytatásban is kitartott. A 8. percben már 12-20 állt a táblán. A hazaiak időkérése használt a rivális teljesítményének és a házigazda a negyed végére közelebb tudott kerülni a magyarokhoz (18-20). A folytatásban kiegyenlítetté vált a mérkőzés, de a baranyai alakulat nem adta ki a kezéből a vezetést, ráadásul Laczkó Sári szép triplájával lélegzetvételnyi előnyhöz jutott (22-27). Ezek után pontosabbá vált a palánk alatt fölényben lévő, jobban lepattanózó hazaiak játéka és másfél perccel a nagyszünet előtt átvették a vezetést Kuier kosarával (33-32).

A pécsiek beszámolója szerint Shepard duplája indította a harmadik felvonást, de jött ismét Laczkó Sári egy hármassal (37-37). A vendégek szorosan tapadtak ellenfelükre és amíg bírták szusszal, szoros volt az eredmény. A 35. percben nőtt először tíz pont fölé a két együttes közti különbség (60-48), majd az olaszok tovább tudták növelni előnyüket. Két és fél perccel a vége előtt Simon Zsófi vágta be második hármasát, majd Weninger Virág is betalált hátulról. 69-58 után a mieink sajnos láthatóan elkészültek az erejükkel, két kosárral pedig beállította a végeredményt a veretlen olasz gárda. A pécsi mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is 15 ponttal maradtak alul a lányok, de a játék sokkal biztatóbb volt, mint akkor.

Nehéz azt mondani egy vesztes meccs után, hogy boldog vagyok, de most úgy érzem egy szolid meccset játszottunk 35-36 percen keresztül. A Velence egy nagyon jó csapat, épp ezért büszke vagyok a játékosaimra. Nincs sok időnk most a mai mérkőzésen gondolkozni, vasárnap egy újabb nehéz ütközet vár ránk Sopronban!” – mondta Jovan Gorec vezetőedző a találkozó után.

Női kosárlabda Európa-kupa

UMANA REYER VENEZIA – NKA UNIVERSITAS PÉCS 73–58 (18–20, 17–14, 18–12, 20–12)
Velence, 600 néző. V: Gajdosz (lengyel), Tomic (horvát), Ivanovics (szerb)
NKA Universitas Pécs: Tadic 3/3, Laczkó 10/6, Weninger 12/6, Mérész B. 8, Williams 11. Csere: Kiss A. 2, Smailbegovic 4, Simon 8/6, Olawuyi -, Rátkai -. Edző: Jovan Gorec, Iványi Dalma
   
Fotó: peacpecs.hu