Kezdőlap Sport Újra pályán a...

Újra pályán az NB II-es csapatok, Érdre utazik a Szentlőrinc

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ezen a héten vasárnap lépnek pályára a baranyai NB II-es és NB III-as futballcsapatok. A másodosztályban hazai találkozó vár a pécsi és a kozármislenyi együttesre, a harmadosztályban pedig Érden vív rangadót az első helyért csatázó Szentlőrinc. A Mohács otthon, a PTE-PEAC idegenben szerezhet pontot vagy pontokat.

A válogatott szünet után folytatódik vasárnap a pontvadászat a labdarúgó NB II-ben. A Pécsi MFC az új vezetőedzővel, Kulcsár Árpáddal a budafokiakat látja vendégül, a dobogóért harcoló Kozármisleny pedig a BFC Siófok gárdáját fogadja.

Az NB III-as bajnokság előző fordulójában ismét nagy esélye volt arra a szentlőrinci csapatnak, hogy a tabella élére álljon, de hiába kapott ki a rivális Iváncsa Dunaföldváron, a baranyai együttes hazai pályán csak döntetlent játszott a Kaposvári Rákóczival, így elmaradt az előzés. A két élcsapat így 40-40 ponttal várja az óesztendő utolsó játéknapját. A Szentlőrinc a 17. fordulóban a középmezőnyhöz tartozó Érd otthonában lép pályára. Augusztusban, saját otthonában 4-1-re nyert a baranyai együttes, az Érd azóta 5 győzelemnél és 19 pontnál jár. Komolyan kell tehát venni a kilencven percet és egyáltalán nem lehetetlen küldetés a három bajnoki pont begyűjtése.

A múltkori hazai mérkőzés nem úgy sikerült, ahogyan szerettük volna, de sajnos vannak ilyenek, nem lehet minden találkozón ugyan olyan állapotban, ugyan olyan teljesítményt nyújtva futballozni A srácokkal átbeszéltük azokat a dolgokat, amiken változtatni kell a hétvégére! Szeretnénk szépen zárni ezt a félévet, hogy jó pozícióból várhassuk a folytatást. Az Érd egy érdekes csapat, én jobbnak tartom őket a tabellán elfoglalt helyezésükhöz képest. Képzett, technikás labdarúgóik vannak, akik játszák a focit, szóval egy nehéz találkozóra számítok, főleg, hogy a körülmények se lesznek ideálisak, gondolok itt az időjárásra és a játéktérre. Mindezek ellenére azt szeretnénk, hogy a mi akaratunk érvényesüljön és a labda birtokában hatékonyabb játékkal és jobb helyzetkihasználással szeretnék begyűjteni a három pontot” – nyilatkozta az egyesület honlapján Pichler Gábor vezetőedző.

A harmadosztály másik két baranyai csapata is pályára a lép a hétvégén. A Mohács a Gárdony-Agárd legénységét fogadja, a PTE-PEAC pedig Kaposváron vendégszerepel.

Az NB III. Dél-Nyugati csoport 17. fordulójának programja: 

Érd–Szentlőrinc (november 26., vasárnap, 13.00), MTK II.–Paks II., Ferencváros II.–Fehérvár II., Bonyhád-Majos–Szekszárd, Iváncsa–Nagykanizsa, Dunaújváros–Dunaföldvár, Mohács–Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő, Kaposvár–PTE-PEAC.

Labdarúgó NB II., 16. forduló, november 26., vasárnap

13.00: Pécsi MFC–Budafoki MTE – élőben az NSO-n!
17.00: HR-Rent Kozármisleny–BFC Siófok 

Fotó: Szentlőrinc SE