Kezdőlap Sport Nem kapott es...

Nem kapott esélyt az Érd – győzelemmel zárta az évet a Szentlőrinc SE

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jól sikerült az évzáró! Fontos idegenbeli mérkőzést nyert a 2023-as év utolsó fordulójában a Szentlőrinc SE NB III-as futballcsapata. A baranyaiak az Érd otthonában három gólt is szereztek, így elhozták a három pontot.

 Az óesztendő utolsó mérkőzését a lehető legjobban indította a baranyai együttes: hatvan másodperc sem telt el, amikor már 0-1 állt az eredményjelzőn, Múcska Viktor ugyanis hamar betalált. A csapat jó teljesítményt nyújtott az első félidőben, és a 29. percben Novák Zsombor is gólt szerzett. A második félidő elején a hazaiak gyorsan szépítettek Monori Norbert révén, és ez a gól egy picit ráijesztett a szentlőrinci fiúkra. A fiúk továbbra is keményen dolgoztak a pályán, és ennek köszönhetően gyorsan visszaállították a kétgólos különbséget: a bajnoki góllövőlista éllovasa, Rétyi Róbert fejjel szerezte a harmadik találatot az 58. percben. A vendégek 3-1-es győzelmet arattak, a látottak alapján megérdemelten.

Az év utolsó mérkőzésén meg kellett küzdenünk a körülményekkel is. Jól kezdtünk, ami megalapozta a mérkőzés folytatását is. Végig uraltuk a játékot és ha kicsit pontosabbak vagyunk elől, talán több gólt is szerezhettünk volna. Nem vagyunk elégedetlenek, gratulálok mindenkinek ahhoz, hogy veretlenül zártuk az őszt. Most ránk fér egy kis pihenő, majd újult erővel futunk neki a tavaszi szezonnak, reméljük, hasonló sikerekkel, mint az elmúlt hónapokban” – mondta a találkozó után a Szentlőrinc SE vezetőedzője, Pichler Gábor.

A legnagyobb rivális Iváncsa hazai pályán 3-1-re legyőzte a Nagykanizsát, amivel eldőlt, hogy a Szentlőrinc a második helyen telel. 17 fordulót követően ugyanannyi pontja van (43) a két együttesnek pontazonosság esetén azonban a több győzelem dönti el először a sorrendet, ebben pedig ellenfelünk eggyel jobb (14, ill. 13).

NB III. Dél-Nyugati csoport, 17. forduló

Érdi VSE – Szentlőrinc 1-3 (0-2)

Szentlőrinc: Héninger – Miklós P., Keresztes, Sághy, Németh M. – Kesztyűs, Múcska (Kiss K., 85.), Hleba – Rétyi (Major, 85.), Novák (Szabó Z., 77.), Kiss-Szemán (Ulrich, 70.). Vezetőedző: Pichler Gábor

Gólszerzők: Monori (48. perc), ill. Múcska (1. perc), Novák (29. perc), Rétyi (58. perc)

 A 17. forduló eredményei: MTK II.–Paks II. 2-1, Ferencváros II.–Fehérvár II. 2-1, Bonyhád-Majos–Szekszárd 1-0, Iváncsa–Nagykanizsa 3-1, Dunaújváros–Dunaföldvár 0-1, Mohács–Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő 0-1, Kaposvár–PTE-PEAC 3-0.

Fotó: Szentlőrinc SE