Kezdőlap Politika Alpár György ...

Alpár György civilt fenyeget és Koltai Pétert is cikizi a „biodíszletes” fóruma miatt

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egyre kellemetlenebb lehet a baloldali szimpatizánsoknak az, ahogyan a Gyurcsány Ferenccel szövetséget kötött pártok jelöltjei egymást támadják, marják, miközben civileket fenyegetnek meg és az embereik civilek politikai hovatartozását „jelentik le”.

Néhány napja Siklóson járt a Gyurcsány Ferenccel szövetkező Jakab Péter, a Jobbik elnöke, aki Alpár Györggyel, Drávaszerdahely polgármesterével tartott nyilvános fórumot közterületen. A baloldalnak kedves politikus a fórum után közzétett egy videót, amelyben névtelenül ugyan, de akár beazonosítható módon is megfenyegetett valakit, csak azért, mert fényképeket készített az eseményen, holott közszereplőről, valamint egy nyilvános fórumról bárki megteheti ezt.

Valaki besúgta őket

Alpárnak ugyanis valakik – vélhetően adatgyűjtés során, mintegy besúgásként – elárulták, hogy az illető nem vele szimpatizálhat, fideszes, emiatt ragadtatta el annyira magát az Országgyűlésbe készülő drávaszerdahelyi polgármester, hogy kijelentse: a kormányváltás után őt aztán nem fogja érdekelni, hogy miért tette mindezt.

Mások vajon Gyurcsánynak fotóztak?

Mivel a nyilvános fórumon bárki készíthet felvételeket, ezért az eseményen mások is megtették ezt, egyelőre nem tudni, hogy azért-e, hogy Gyurcsány Ferencnek, vagy stábjának számoljanak be a Jakab-féle fórumról. Egyébként az is kiderült, hogy a megfenyegetett civil és néhány társa még kezet is fogott Jakab Péterrel, hiszen csupán kíváncsiak voltak arra, milyen gondolatai, érvei vannak a jobbikos politikusnak.

Alpár viszont a fenyegetéssel nem állt meg, mert arról is megosztotta a gondolatait meglehetősen zavarosan, hogy az elszámoltatás neki mennyire fontos és őt kormányváltás után nem fogja érdekelni, hogy milyen jogszabályok vannak.

Egy újabb videóban pedig azt is ecsetelgeti, hogy az őt a Facebookon kritizálók „hülyék” és joga van letiltani őket, vagyis cenzúrázni.

Cikizte Koltait

Alpár egyébiránt nem ment el Koltai Péter, szentlőrinci polgármester, a Gyurcsány Ferenccel szövetkező MSZP jelöltjének a kampányolása mellett sem. Kissé lekezelően „Karigerinek” nevezve Budapest főpolgármesterét, Karácsony Gergelyt, azt mondta, hogy a Koltaival közös pénteki fórumán alig voltak, és azok, akik el is mentek arra, leginkább „politikailag odalökdösött” emberek voltak, hogy meglegyen a „biodíszlet”.

Mint megírtuk, pénteken a 20. Szentlőrinci Lobbiparti napján – vélhetően nagyon fontos – elfoglaltsága is volt Koltainak MSZP-s jelöltként: a facebookos bejegyzése szerint ugyanis Szigetváron volt jelenése 13.30-tól annak a Karácsony Gergelynek az oldalán, aki munkanapon főpolgármesterként inkább vidéken építi politikai karrierjét Budapest irányítása helyett. Koltainak pedig aznap 17 órakor már Pécsen volt újabb kampányfeladata az MSZP pártelnöke, Tóth Bertalan oldalán.