A Pénzügyminisztérium által hirdetett pályázat az önkormányzat költségkiegészítésével együtt közel 75 millió forintot biztosított a főzőkonyha teljes felújítására. Az átadón Nagy Csaba országgyűlési képviselő, Dr. Vass Péter polgármester és Hegedűs Jolán intézményvezető mondott köszöntőt.

Az óvodások előadással készültek az átadóra

A felújítás során új szellőzőberendezést és új villamoshálózatot alakítottak ki, fűtéskorszerűsítés, burkolat és padozatcsere is megvalósult. Kibővítették a raktárat és teakonyhát hoztak létre a dolgozók számára. Megújultak az előkészítő termek, az iroda és az öltöző helység is.

A főzőkonyha látja el a Zöldmanó óvodába és az általános iskolába járó gyermekek étkeztetését és a korszerűsítésnek köszönhetően megfelelő környezetben és hatékony gépek segítségével végezhetik munkájukat a szakácsok. A projekt keretében új hűtőket, párolóberendezést, billenő üstöt, mosogatógépet és egyéb konyhai eszközöket is beszereztek.

– Az új eszközök, például a párolóberendezés segítségével még egészségesebb ételeket tud biztosítani a konyha az óvodások és iskolások számára. Konyhánkon szakképzett szakácsok készítenek diétás és tejmentes ételeket is, így a tejallergiás gyermekek étkeztetése is biztosított – nyilatkozta lapunknak Hegedűs Jolán intézményvezető.

– Évekkel ezelőtt sokat beszélgettünk polgármester úrral arról, hogy mi segítené a Szigetváron zajló oktatás előmozdítását, és az elmúlt időszak megvalósult óvoda és iskolafejlesztései bizonyítják, hogy igyekszünk a fiataloknak és a pedagógusoknak olyan körülményeket teremteni, amely előre viszi Szigetvár közoktatását. Épül a Módos János birkózó csarnok, és hamarosan megnyílik a Honvédelmi Sportközpont, melyek mind új lehetőségeket teremtenek a gyermekeknek a sport vonatkozásában. De nem feledkezhetünk meg a hétköznapokról sem, az elmúlt időszakban ugyanis gyermekeink étkeztetése tartalmilag jelentősen megváltozott, így ezeket a változásokat követni kell, ezért is indult az az országos program, amelynek keretében megvalósulhatott ez a főzőkonyha fejlesztés is – mondta el beszédében Nagy Csaba országgyűlési képviselő.

Dr. Vass Péter polgármester további jó híreket közölt a Napsugár óvoda kapcsán, ugyanis javában zajlik az építkezés, így várhatóan jövőre az intézmény eredeti helyén működhet majd.

Az átadón Nagy Csaba országgyűlési képviselő, Dr. Vass Péter polgármester, Junácski András Csongor, a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének alelnöke, Horváth László kivitelező, a MELIO-START Kft. ügyvezetője, Hegedűs Jolán intézményvezető és Varga Barnabás kisdiák vágták át a nemzeti színű szalagot.