Kezdőlap Egészség Dobogósok let...

Dobogósok lettek a baranyai csapatok az Országos Elsősegélynyújtó Versenyen!

Immáron 50. alkalommal rendezte meg a Magyar Vöröskereszt az Országos Elsősegélynyújtó versenyt, melynek a jubileum alkalmával Budapest adott otthont. A szeptember 10-én zajló döntőn Baranya megyét mind a 3 induló kategóriában képviselték csapatok, akik kiemelkedő eredményeket értek el. Felnőtt kategóriában 1., ifjúsági kategóriában 2., gyermek kategóriában 15. helyen végeztek a résztvevők.

A verseny célja, hogy népszerűsítse az elsősegélynyújtási ismereteket, felhívja a figyelmet az elsősegélynyújtás fontosságára. A 20 állomásos körpályán elméleti és gyakorlati elsősegélynyújtó ismereteikről adtak számot a csapatok.  

„Mérhetetlenül büszkék vagyunk a Baranya megyei csapatokra, mert kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. A segélynyújtókból, sosem lesz túl sok, hiszen bárhol szükség lehet rájuk. Az Országos Elsősegélynyújtó Versenyen való részvétel nem csak a Vöröskereszt hírnevét öregbítik, hanem az elsősegélynyújtás fontosságára is felhívja a figyelmet. Szeretnénk, ha Baranya megye fiataljai értékes és cselekvő polgárokká válnának, melyhez a Vöröskereszt eszmeisége nagyban hozzá tud járulni.” – nyilatkozta lapunknak Udvaros Renáta, a Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezetének igazgatója.

Felnőtt kategóriában (18 év felett) , az ETI-CAT, az 50. Országos Elsősegélynyújtó Versenyen az 1. helyezést érte el, 1070 ponttal. 

Csapat tagjai: Kis László, Bozsó Szintia, Karácsony Márk, Pandur Petra, Seregi Ákos. 

Felkészítő tanáruk: Dr. Sárdi Ferenc 

Ifjúsági kategóriában (9.-13. évfolyam) – országos 2. helyezés 982 ponttal, a Pécsi Nagy Lajos Gimnázium csapatára, akik Lajoso-sokk nevű csapattal versenyeztek.  

Csapat tagjai: Fülöp Kitti, Bozó Karolina, Horváth Anikó, Sütő Zsófia, Szabó Benedek. 

Felkészítőjük: Dr. Sárdi Ferenc 

Gyermek kategóriában (5.-8.évfolyam) – országos 15. helyezést érték el: 827 ponttal a 22-es segélyszervezet nevű csapatunk. 

Csapat tagok: Fábián Zsombor, Szalai Ramóna, Szücs Zalán Tibor, Szőllősi Gábor László, Kőszegi Marcel 

Felkészítőjük: Meláth Andrea