Kezdőlap Sport Történelmi es...

Történelmi esemény Szentlőrinc életében

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Elsőfokú Licencadó Bizottságának ülésén a Szentlőrinc SE NBII-es licencet kapott.  

2020. május 22-én az MLSZ elfogadta a Szentlőrinci Sportegyesület nemzeti másodosztályú NB II. licenckérelmét a 2020/2021-es bajnoki évadra.   

A Szentlőrinc SE 1912-ben alakult meg Baranya nyugati részén, az Ormánság szomszédságában.    

A Felnőtt csapat méltán lehet büszke nemcsak a múltjára, a jelenére is. Tucatnyi klubot előztek már meg, mindezt úgy, hogy akkoriban a csapat az egész NB III-as mezőny egyik legfiatalabb átlagéletkorú keretével rendelkezett, ami 21,4 év – ez is azt bizonyítja, hogy kifogástalan szakmai munka zajlik a klubnál.  

A Szentlőrinci Sportegyesület edzői rendelkeznek a munkájukhoz szükséges megfelelő képesítéssel. Jelzésértékű az is, hogy a felnőtt csapathoz olyan kiváló edzők érkeznek, akik korábban magasabb osztályban is megfordultak és jól csengő nevük van a szakmában.  

Korábban dolgozott náluk többek között Nagy Tamás, Mészáros Ferenc, Ott József, Turi Zsolt, Toma Árpád és Lőrinc Antal is. Jelenleg a korábban Magyarországon labdarúgó szlovák szakember, Marián Sluka  az NBII-be feljutó csapat vezetőedzője.   

Fekete Tivadar szakmai vezető kiemelte, a jövő tekintetében még profibban kell majd gondolkodniuk. Folyamatosan dolgoznak a keret kialakításán, ami akár a mostani 21,4 évnél is fiatalabb lehet.

Kovácsevics Csaba szakosztályvezető hangsúlyozta, a profi ligába való feljutás történelmi esemény a város és az egyesület életében. Összességében mintegy kétszázan futballoznak az egyesület piros-fekete színeiben.  Az elérhető pénzügyi források kihasználásával figyelemre méltó fejlődés tapasztalható a sportszakmai és infrastrukturális lehetőségek terén. 

A futball már egészen kisgyermekkortól kezdve fejleszti az állóképességet, a mozgáskoordinációt, a koncentrálóképességet és a dinamizmust, amelyek által a játékosok képesek a gyors és határozott döntések meghozatalára.  

Ebben a térségben sokaknak egyedül a sport, azon belül is a futball jelenti az egyetlen kitörési pontot, így még nagyobb szerepe és ereje van a közösségépítésnek a focipályán.  

PaCsa  – Kép forrása: szentlorincse.hu