Átadták a Sportparkot Szentlőrincen

Az esős és borongós idő ellenére is átadták Szentlőrincen a Sportparkot. 

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért Felelős Államtitkársága által támogatott, Nemzeti Szabadidős-, Egészség és Sportpark program keretein belül valósult meg a szabadtéri létesítmény Szentlőrincen. 

A program célja az egészségmegőrzés és a rendszeres mozgás támogatása mellett, olyan közösségi terek kialakítása, ahol minden korosztály aktívan töltheti a szabadidejét. 

A munkálatok 2020. május elején kezdődtek meg. A létesítmény alapterülete 150 négyzetméter, talajburkolata gumi. A park területén 15 darab testedző eszköz került elhelyezésre. A sportolási lehetőségek közé tartozik a húzódzkodás, a fekvőtámasz, hasizom erősítés, hátizom erősítés, létramászás, lépcsőzés, függeszkedés, valamint a párhuzamos korlát.

A Sportparkot Nagy Csaba országgyűlési képviselő és Koltai Péter polgármester avatta fel. 

Koltai Péter elmondta, a műszaki átadást követően minden korosztály szívesen vette birtokba a parkot és bízik abban, hogy a használók az állagmegóvásra is figyelmet fordítanak. 

A program teljes egészében hazai költségvetési forrásból került finanszírozásra, ezzel támogatva a mindennapi sportolást. 

PaCsa