Kezdőlap Baranya Ismét világsz...

Ismét világsztár pilóta a Topp-Cars csapatánál

A norvég világbajnoki-futamgyőztes Andreas Mikkelsen és navigátora Ola Floene a szentlőrinci Topp-Cars csapatánál indul a Rally Hungary Európa-bajnoki futamon, ami a hétvégén kerül megrendezésre Nyíregyházán.


A háromszoros WRC futamgyőztes ismét Magyarországon

Mikkelsen korábban ERC futamokon versenyzett, mielőtt továbblépett a világbajnoki futamokra. 2011-ben az IRC Mecsek Rallye keretein belül már részt vett hazai versenyen, akkoriban Skoda Fabia S2000-el, most pedig egy Skoda Fabia Rally2 Evo-val indul a hétvégi futamon a Skoda Motorsport háttértámogatásával.

Teszt a Mecsek Rallye gyorsasági szakaszon

A versenyautó tesztre mi is ellátogattunk, ami a Mecsek Rallye egyik gyorsasági szakaszán Máré vára és Pécsvárad között került megrendezésre. A Pusztabánya és Kisújbánya elágazó közötti 2,8 km-es szakaszon találkozhattunk a világhírű pilótával és navigátorával, ahol együtt készültek a Rally Hungary-re, a Vértes Rallyn győzelmet szerzett Velenczei Ádám – Szőke Tamás párossal.

Andreas Mikkelsen kiemelte, örül az együttműködésnek a Topp-Cars csapatával és együtt harcolnak majd a győzelemért a hétvégi futamon.

A jó hangulatú és mozgalmas tesztnapon Velenczei Ádám és navigátora Szőke Tamás is beülhetett a futamgyőztes pilóta mellé, hogy ellessék a szupersztár technikájának csínját-bínját.

A pálya szélén találkoztunk ismert hazai pilótákkal is – Keszler Mátyással, Balatonyi Árpáddal, Keller Péterrel és Csányi Botond navigátorral, aki Mikkelsen autójának dekorját készítette.

A Topp-Cars munkássága

Topp Zoltán a több mint négy évtized alatt az autósport hazai versenyzőinek munkásságát végigkísérte, mostanra már nemzetközi vizekre evezett. Topp Zoltán mellett két fia Zoltán és Gergely is megörökölte az autósport szeretetét, így mára saját csapatával, családi vállalkozásként szentlőrinci műhelyükben készítik fel a Skoda Fabia R5 versenyautókat és vesznek részt a hazai és külföldi bajnokságokban eredményesen.

Zoltán lapunknak elmondta, az idei évben sok nehézséggel kellett megküzdeniük, többek között a kialakult pandémiás helyzet miatt, azonban lelkesedésük és elhivatottságuk töretlen. Bízik abban, hogy a Rally Hungary eredményesen zárul a versenyzők és a csapat számára egyaránt. Örömmel és büszkeséggel tölti el, hogy egy ilyen világhírű pilótával dolgozhatnak együtt.

Egy kis kitekintés

A tavalyi év végén megrendezett 21. Szilveszter Rally keretein belül a finn Kalle Rovanperä is a Topp-Cars csapatát választotta a Hungaroringen. Rovanperä korábban a WRC2 PRO kategóriában világbajnoki címet szerzett, jelenleg pedig a Toyota Yaris WRC-vel versenyzik a rally világbajnokság futamain.

A szentlőrinci Topp név Európa számos országában ismertté vált csak, hogy néhányat említsünk: Csehország, Szlovákia, Lengyelország, Horvátország, Törökország, Spanyolország, Észtország, Norvégia.

A továbbiakban is eredményes felkészülést és sok sikert kívánunk a Topp-Cars csapatának, akik egy baranyai kisvárosból kitartásukkal, szakmai tudásukkal és az autósport iránti szeretetükkel nőtték ki magukat a nemzetközi színtérre.

PaCsa – Kép forrása: Topp-Cars Rallye Team facebook oldala