Kezdőlap Sport Nem sok hiány...

Nem sok hiányzott a bravúrhoz Zalaegerszegen

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hajszálon múlt a bravúr a férfi kosárlabda élvonalban: az újonc pécsi együttes mindössze két ponttal maradt alul az elmúlt hetekben remek formát mutató Zalaegerszeg otthonában.

A pontvadászat hatodik fordulójában már a negyedik idegenbeli találkozó várt a pécsi együttesre és nem volt kicsi a feladat, ugyanis a legutóbbi három bajnokiját megnyerő ZTE otthonában lépett pályára a társaság. A csapat dolgát alaposan megnehezítette, hogy két meghatározó játékos, Kovács Péter és Fahrudin Manjgafic is hiányzott, ennek ellenére nagyon kevésen múlt a bravúros idegenbeli siker.

Harcosan, jól kosárlabdázott a baranyai gárda és az első negyedet sikerült is megnyerni 25-20-ra. A csapat első 13 pontját Ibrahim Durmo szerezte, aki három triplát is elkönyvelhetett öt perc alatt. A pécsiek még a nagyszünetben is vezettek 46-45-re és a térfélcsere után is szoros, kiegyenlített csata folyt a pályán. Az utolsó negyednek 65-62-es előnyből vágott neki az NKA Universitas Pécs legénysége, de a ZTE átvette az irányítást és a maga javára fordította az eredményt. A 38. percben 78-70-et mutatott a tábla és a Pécs még innen is visszajött a mérkőzésbe. Luzaic két büntetője után máris egyenlő volt az állás, Green duplájára azonban nem tudtak válaszolni a vendégek a legvégén. A 30 pontig és 11 lepattanóig jutó Meleg Gergő, majd Milan Luzaic dobása is kimaradt, így kétpontos vereséggel zárta a bajnokit a baranyai csapat.

Jó meccset játszottunk idegenben, de érthetően nem vagyok boldog, hiszen veszítettünk. A szurkolók, mint a hangorkánból is lehetett hallani, élvezték a találkozót. Nekünk az a legfontosabb feladatunk, hogy beépítsünk minél több fiatalt, és maradjunk az első osztályban” – nyilatkozta a találkozó után a pécsiek edzője, Goran Tadics.

Férfi kosárlabda NB I., A-csoport

Zalakerámia ZTE KK–NKA Universitas Pécs 80–78 (20–25, 25–21, 17–19, 18–13)
Zalaegerszeg, 1350 néző. V: Goda, Nagy V., Fodor.
PÉCS: Kerpel-Fronius G. 7/3, Luzaic 15/9, Durmo 17/9, Benke K. 5/3, Herger 2. Csere: Meleg G. 30/12, Scherer 2, Lados, Rátgéber. Edző: Goran Tadics

Fotó: nkapecs.hu