Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagy küzdelemben győzött a TFSE-MTK ellen az NKA Universitas Pécs együttese a női kosárlabda élvonal hétvégi fordulójában. A lányok 90:80 arányban nyerték meg az új évad első hazai bajnokiját

A fővárosiak a nyitó fordulóban nagy meglepetésre megverték a bajnoki címvédő soproniakat, így a pécsi lányok kellő tisztelettel és odafigyeléssel várták őket a találkozó előtt. Az első negyed 18-18-as döntetlennel ért véget, a nagyszünetben pedig négy ponttal vezetett a házigazda. A térfélcsere után is szoros volt az eredmény, így maradtak izgalmak a záró tízpercre is. Egy-egy duplával indult az utolsó negyed, nem adta fel a TFSE, szorosan tapadt a hazaiakra. Sydney Wallace zsinórban szerzett öt pontjával 72-64-re alakította az állást. A Pécs tartotta a megnyugtatónak tűnő, hat-nyolc pontos vezetését, a legvégén pedig még erre is sikerült rátenni egy picit. Matea Tadic 22 ponttal zárt, a csapat pedig kivívta a 90:80 arányú győzelmet.

Először is szeretnék gratulálni a TF-nek. Azok után, hogy megszerezték a bajnokcsapat skalpját, eljöttek Pécsre a két irányítójuk nélkül, és alaposan megnehezítették a dolgunkat. Nagy szívvel és sok energiával játszottak, minden elismerésem. Újjáépülő csapatunk van, akad még tanulnivalónk, ez pedig hosszadalmas folyamat, de hinni kell a folyamatban. Hiszünk is abban, amit csinálunk, de nem mindig könnyű: kihagytunk egy csomó ziccert és büntetőt, szóval jóval több pontot is szerezhettünk volna, de nemcsak erről van szó. A fiatal játékosoknak ma sajnos nem tudtam sok játékidőt biztosítani, mert nem érdemelték meg. Keményebben kell dolgozniuk, jobban koncentrálniuk, mind a mérkőzéseken, de az edzéseken is” – mondta a klub honlapján a mérkőzésről Jovan Gorec vezetőedző.

Női kosárlabda NB I A-csoport

NKA Universitas Pécs – TFSE-MTK 90-80 (18-18, 23-19, 22-21, 27-22)
Pécs, 400 néző. V.: Ádám, Kovács N., Rózsavölgyi.
NKA Universitas Pécs: Rátkai 4, Wallace 18/3, Weninger 6, Mérész 13, Williams 15. Csere: Tadic 22/3, Olawuyi 2, Kiss 2, Laczkó 2, Smailbegovic 6/3. Edző: Jovan Gorec, Iványi Dalma, Kmezic Daliborka.

Fotó: Facebook/NKA Universitas Pécs