Kezdőlap Sport Megvan a máso...

Megvan a második győzelem!

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hazai pályán ismét győzött az NKA Universitas Pécs együttese a férfi kosárlabda élvonalban. Az újonc a Paks elleni emlékezetes siker után a debrecenieket is két vállra fektette, így a 14 csapatos mezőnyben a kilencedik helyet foglalja el.

Az első negyed a vendégeké volt, akik öt pontos előnnyel várták a folytatást. A második tízperc a pécsieké volt, aztán megint a Debrecen következett. Az utolsó negyedre maradt a döntés és a baranyai alakulat szenzációs perceket produkált: a 25-6-ra megnyert záróetapnak köszönhetően a végső győzelem is összejött. Meleg 62-62-re hozta fel csapatát, bő három perccel a vége előtt viszont elfogyott a vendégek tudománya. A Pécs 11-s rohamának köszönhetően alakult ki az örömteli, 75-64-es eredmény.

Bár volt külföldi hiányzónk, de éppen ezért a magyaroknak is adódott lehetőségük. Elégedett vagyok a látottakkal, igaz, még rövid a kispadunk. Azt nem tudom, sikerül-e igazolnunk újabb idegenlégióst, de büszkék lehetünk az akadémia fiataljaira” – értékelt a mérkőzés után a pécsiek vezetőedzője, Goran Tadics.

Nem volt megfelelő a koncentrációnk, ilyen hozzáállással nem lehet eredményt elérni. Az előző heti jó teljesítményünk után többre számítottam. Volt egy rövidzárlatunk a negyedik negyedben, amikor nem tudtunk pontokat szerezni” – mondta a vendég Debrecen szakvezetője, Andjelko Mandics.

Az újonc pécsiek 2 győzelemmel és 3 vereséggel a tabella 9. helyéről várják a folytatást.

Férfi kosárlabda NB I., A-csoport

NKA Universitas Pécs–Debreceni EAC 75–64 (16–21, 21–18, 13–19, 25–6)
Pécs, 600 néző. V: Győrffy, Söjtöry, Balogh Gy.
PÉCS: Kerpel-Frnoius G. 10/3, Kovács P. 2, Luzaic 8, Durmo 22/6, Herger 3. Csere: Benke K., Meleg G. 20, Lados 2, Rátgéber T., Scherer 8/3, Kazy, Bor. Edző: Goran Tadics

Fotó: Facebook/NKA Pécs