Kezdőlap Sport Megtört a jég...

Megtört a jég, Veszprémben győztek a komlói kézisek!

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy hosszú, eredménytelen időszak után végre megszerezte első pontjait az új bajnoki évadban a Carbonex-Komló NB I-es férfi kézilabdacsapata. A fiúk ki-ki meccsre utaztak Veszprémbe és remek játékkal nyertek 15-12-es félidei vezetés után 29:25 arányban.

Jól kezdett a Komló a „kis” Veszprém otthonában és ezúttal az eredményes folytatás sem maradt el. A meccs elején Menyhárt és Urbán együtt hatszor volt eredményes, Merkovszki pedig a kapuban remekelt. Egy kisebb holtpont után egy találatra feljött a házigazda, de újból erőre kapott a vendéggárda és a szünetben 15-12-re vezetett.

A térfélcsere után sem fogyott el a lendület és a fiúk igyekeztek tartani a megnyugtató előnyt. A Komló 21-19-es vezetésről vágott neki az utolsó tíz percnek. Melnicsuk és Jerkovic fontos gólt lőtt, majd Menyhárt is betalált a veszprémi kapuba. Az utolsó másodpercekben már valóban nyerő helyzetben volt a Komló, Szöllősi és Menyhárt találata bebiztosította az első győzelmet. A csapat megismételte a tavalyi bravúrt, ismét elhozta a pontokat a Fejér-B.Á.L. otthonából.

Érzelmes és nehéz találkozón vagyunk túl, a kilátogatók rendkívül nagy küzdelmet láthattak. Néha az volt az érzésem, hogy a játékosaim nem hiszik el, hogy megnyerhetik ezt az ütközetet, az ellenfelünk pedig azt, hogy megfordíthatja. Örülünk, hogy öt vereség után győztünk, végre átszakadt az a bizonyos gát” – mondta a találkozó után Marosán György, a komlóiak vezetőedzője.

A Komló a 12. helyre lépett elő a tabellán, a következő ellenfél hazai pályán a Balatonfüred lesz.

Férfi K&H Kézilabda Liga, 6. forduló

Fejér-B.Á.L. Veszprém–Carbonex-Komló 25–29 (12–15)
Veszprém, 300 néző. V: Bíró Á., Kiss O.
KOMLÓ: Merkovszki – Urbán 4, Bogdanic 6, Melnyicsuk 2, Rotim, Jerkovic 3, Menyhárt 8 (1). Csere: Granic (kapus), Vekic, Szöllősi O. 2, Váczi 4, Veszelinovics. Vezetőedző: Marosán György


Fotó: komlosport.hu