Kezdőlap Sport Jobb volt a K...

Jobb volt a Kaposvár

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tizennégy ponttal maradt alul az új évad második bajnoki mérkőzésén az NKA Universitas Pécs legénysége a férfi kosárlabda élvonalban. Az újoncra a szombathelyi fellépés után újabb idegenbeli összecsapás várt, ezúttal a szomszédvár Kaposvár otthonában.

A kaposváriak a Körmend elleni vereség után hazai pályán szerettek volna bizonyítani és alaposan megnyomták az első félidőt. Két negyed után már 16 pont volt a különbség a két együttes között, a pécsiek mégsem adták fel, és a térfélcsere után már nagy csatára kényszerítették vetélytársukat. A harmadik játékrészt kettővel nyerték a baranyaiak, a záró tízperc pedig döntetlen eredménnyel zárult. A KKK végül 94:80 arányban bizonyult jobbnak. A pécsiek legeredményesebb játékosa Manjgafic volt, aki 23 pontig jutott, ebből három volt sikeres tripladobás.

„Nagyon jól játszott az első félidőben a Kaposvár, keményen, bátran kosárlabdázott, míg nekünk gondjaink akadtak a lepattanózással. Megmutatkozott a hazaiak négy légiósának tapasztalata. Folyamatosak voltak a hullámvölgyeink, és sok labdát eladtunk. Folytatjuk a munkát, keményebben dolgozunk” – mondta a találkozó után a pécsiek vezetőedzője, Goran Tadics.


Férfi kosárlabda NB I., A-csoport

KOMETA KAPOSVÁRI KK–NKA Universitas Pécs 94–80 (28–22, 24–14, 23–25, 19–19)
Kaposvár, 1800 néző. V: Benczur, Ádám, Kapusi
PÉCS: Lukácsi 3/3, Kovács P. 2, Luzaic 17/3, Meleg G. 10/3, Manjgafic 23/9. Csere: Durmo 19/3, Kerpel-Fronius G., Scherer 6, Rátgéber. Edző: Goran Tadics

Fotó: Facebook/Rátgéber Akadémia