Kezdőlap Sport Fókuszban az ...

Fókuszban az NB III.: fontos meccs vár a szentlőrinci fiúkra, Pécsre látogat a Fradi

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A válogatott szünet miatt ezen a hétvégén nem lépnek pályára megyénk NB II-es labdarúgócsapatai, az NB III. Dél-Nyugati csoportjában viszont mindhárom baranyai együttesre hazai összecsapás vár. Vasárnap 15 órától fontos meccset vív az első helyért küzdő Szentlőrinc, a Fradi második csapatát fogadja a PTE-PEAC, a mohácsiak pedig a Dunaújvárost látják vendégül.

Nagyon fontos mérkőzés vár a szentlőrinci futballcsapatra a hétvégén. A fiúk a Bonyhád-Majos együttesét fogadják és kellő önbizalmat adhat nekik, hogy az új évadban saját otthonukban még makulátlan a mérlegük. Legyőzték az Érdet (4-1), a Gárdony-Agárdot (3-2), a Nagykanizsát (4-2) és a Szekszárdot (2-0) is. A Bonyhád-Majos a tabella hátsó régiójához tartozik, jelenleg a 12. helyen áll 8 ponttal.
„Az utóbbi időszakban sajnos azt láttuk, hogy a labda birtokában a támadójátékunk nem olyan hatékony, mint korábban, nem voltak meg a kellően jó egyéni teljesítmények. Azon dolgoztunk, hogy ebben előremozdítsuk a csapatot. Ha ez megvalósul, ha sikerül előrelépnünk, akkor biztos vagyok benne, hogy jó esélyünk lesz vasárnap a győzelemre. Leendő ellenfelünk a tabella hátsó régiójához tartozik, de mi természetesen senkit sem becsülünk le, tisztességesen felkészültünk a Bonyhád-Majos csapatából. Nagyon bízom benne, hogy a vasárnapi meccsen visszaköszönnek azok a dolgok, amiket a héten gyakoroltunk, és domináns, jó játékkal megszerezzük a győzelmet saját szurkolóink előtt!” – nyilatkozta a klub honlapján a vezetőedző, Pichler Gábor.

A PTE-PEAC legénységére komoly erőpróba vár a 11. fordulóban, ugyanis a Ferencvárosi TC második alakulata látogat a Mecsek aljára. A fővárosi csapat jelenleg a tabella 3. helyén áll, hát győzelemmel, kettő döntetlennel és kettő vereséggel várják a vasárnapi találkozót. Az előző fordulóban 0-0-s döntetlent játszottak a Szentlőrinc ellen. Leggólerősebb játékosuk Varga Zétény István, aki 6 gólnál jár már a bajnokságban. A pécsiek védője, Bozóky Máté megszakítaná a csapat rossz szériáját.

„Szekszárdról mindenképp győztesen szerettünk volna hazatérni, ez azonban nem sikerült. Viszont most már maximálisan csak a Ferencváros elleni meccsre összpontosítunk! Végig fegyelmezetten és koncentráltan kell játszanunk ahhoz, hogy megszakítsuk ezt a rossz sorozatot!” – mondta Bozóky Máté a csapat közösségi oldalán.

A mohácsiakra a Dunaújváros elleni hazai fellépés vár a hétvégén. A Szentlőrinc a második, a Mohács a 10., a PTE-PEAC pedig a 15. helyről várja a vasárnapi játéknapot.

NB III. Dél-Nyugati csoport, 11. forduló, október 15., vasárnap
A baranyai program:

15.00 Szentlőrinc SE – Bonyhád-Majos (Szentlőrinc SE sporttelep)
15.00 PTE-PEAC – Ferencvárosi TC II. (Pécs, Stadion utca)
15.00 Mohácsi TE – Dunaújváros (Mohács Újvárosi Stadion)

Élő meccsközvetítés a Téma Baranya portálon!

A Téma Baranya portál és a Szentlőrinc SE közötti együttműködési megállapodásnak köszönhetően a baranyai csapat újabb bajnoki találkozóját kísérhetik figyelemmel az érdeklődők oldalunkon október 15-én vasárnap 15 órától!