Kezdőlap Sport Bravúr a javá...

Bravúr a javából: legyőzték a veretlent a baranyai lányok!

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyszerű küzdésének és bravúros második félidei játékának köszönhetően legyőzte a vasárnapig veretélen győrieket az NKA Universitas Pécs együttese a női kosárlabda élvonalban. A lányok 71-66-ra nyerték meg az emlékezetes találkozót.

A válogatott szünet után kiválóan kezdte mérkőzését a pécsi csapat, Peyton Williams és Weninger Virág pontjaival sikerült meglépni az elején. A vendégek fokozatosan lendültek játékba és előbb ledolgozták hátrányukat, majd a vezetést is átvették. Goree hárompontosa után már 12-20 állt a táblán, ami szerencsére nem szegte kedvét a hazai gárdának. Az első negyedet így is 18-27-re hozta a Győr és az ellenfél 75%-os dobóteljesítménye önmagáért beszélt. A népes szurkolótábor a második játékrészben is jól szórakozott, a pécsiek mindent megtettek azért, hogy partiban legyenek jó nevű riválisukkal.

30-38-ról indult a második félidő és sokáig őrizte tíz pont körüli előnyét a Győr. A pécsieken sokat segített Rátkai Eszter bátor játéka, Peyton Williams szemfüles kosaraival pedig egyre közelebb lopózott ellenfeléhez a házigazda. Az igazi izgalmak még csak ezután következtek! A visszatérő Simon Zsófi sarokból bevágott hármasával 52-50-re átvette a vezetést a Pécs, majd fej fej mellett haladtak a küzdő felek. Negyvenkét másodperccel a vége előtt, 65-66-nál Jovan Gorec kért időt, ami olyan jól sikerült, hogy Nadija Smailbegovic bevágott egy triplát (68-66). Extázisba került mindenki, a Győr időt kért, a végére jutott még egy sportszerűtlen fault is a vendégektől, Mérész Beatrix négyből három értékesített büntetőjével pedig ki alakult a 71-66-os végeredmény, írta az egyesület honlapja.

Gratulálok a lányoknak, nagyon jól játszottak, boldog vagyok, már látom a kémiát köztük. Idén nincs külföldi-fiatal megkülönböztetés, mások a szerepek. Örülök, hogy az akadémiás játékosok sokat tudnak játszani, ez is mutatja, hogy a Rátgéber László által kijelölt út jó irányba tart” – mondta Jovan Gorec vezetőedző a találkozó után.

Nagyon örülünk a győzelemnek, egész héten ezért dolgoztunk, és szerettünk volna meglepetést okozni. Jobbulást kívánok Kristine-nek! A csapat teljes mértékben összedolgozott, ez a közös győzelmünk volt. De ez is csak egy meccs, folytatjuk tovább a munkát” – tette hozzá a pécsi csapat játékosa, Rátkai Eszter.


Női kosárlabda NB I., A-csoport

NKA Universitas Pécs – SERCO Uni Győr 71-66 (18-27, 12-11, 24-16, 17-12)

Pécs, 1000 néző. V.: dr. Mészáros, Goda, dr. Németh
   
NKA Universitas Pécs: Tadic 2, Laczkó 7/3, Weninger 13/3, Mérész 7, Williams 15. Csere: Rátkai 13, Olawuyi 2, Simon 6/6, Kiss 3, Smailbegovic 3/3. Edző: Jovan Gorec, Iványi Dalma, Kmezic Daliborka.

Fotó: NKA Universitas Pécs