Kezdőlap Sport Egy ponttal g...

Egy ponttal gazdagodott a Szentlőrinc a Kaposvár ellen

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Döntetlennel ért véget az év utolsó hazai bajnoki mérkőzése: a szentlőrinci együttes 1-1-et játszott a Kaposvári Rákóczival a labdarúgó NB III. Dél-Nyugati csoportjának 16. fordulójában. A nagy rivális Iváncsa viszont pont nélkül maradt a hétvégén, így a baranyaiak pontszámban beérték őket.

 Az első félidő nagy részében az történt, amit a hazaiak elterveztek. A 36. percig kellett várni a gólra: Németh Márk ballábas löketét Horváth Fábián éppen Novák Zsomborhoz ütötte ki, aki 5 méterről a kapuba fejelte a labdát. A vendégek már a félidőben változtattak, behozták a gólérzékeny Hampuk Ádámot. A házigazdának megvolt az esélye arra, hogy belője a második gólját, de ez nem sikerült. Az 59. percben Szmola Bálint még nagy bravúrral hárította a somogyi próbálkozást, csaknem húsz perccel később azonban már ő sem tudott segíteni: egy jobboldali bedobás után Hampuk egyenlített.

Az első félidőben mi domináltuk a mérkőzést, helyzeteket alakítottunk ki és a vezetést is sikerült megszereznünk. Ha a második is bemegy, talán el is dőlt volna a győzelem sorsa. A második félidőben átvettük az ellenfél stílusát, mentünk előre becsülettel, de nem tettünk eleget a sikerért, ráadásul bosszantó gólt kaptunk. Van még egy nagyon fontos mérkőzés az őszből, megpróbáljuk megnyerni, hogy jó pozícióból tudjunk telelni” – mondta a találkozó után a szentlőrinciek vezetőedzője, Pichler Gábor.

A hétvégi fordulóban az Iváncsa elszenvedte második vereségét, 1-0-ra kikapott Dunaföldváron, vagyis a Szentlőrinc pontszámban beérte legnagyobb riválisát a tabellán.

Labdarúgó NB III., Dél-Nyugati csoport, 16. forduló:

Szentlőrinc – Kaposvári Rákóczi FC 1-1 (1-0)

Szentlőrinc: Szmola – Miklós P., Keresztes, Sághy, Németh M. – Múcska (Kiss K., 78.), Hleba, Kesztyűs (Kiss-Szemán, 86.) – Grabant (Szabó Z., 71.), Novák, Rétyi. Vezetőedző: Pichler Gábor

Gólszerzők: Novák (36.), ill. Hampuk (76.)

 A 16. forduló további eredményei: Dunaföldvár–Iváncsa 1-0, Fehérvár II.–Érd 5-1, Paks II.–Bonyhád-Majos 5-0, PTE-PEAC–Mohács 3-1, Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő–Dunaújváros 2-5, Nagykanizsa–MTK II. 3-2, Szekszárd–Ferencváros II. 1-3.

Fotó: Szentlőrinc SE