Kezdőlap Sport Átadták a Sik...

Átadták a Siklósi Gyémánt és az Év Sportolója Díjat

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Advent harmadik vasárnapja két tehetséges siklósi számára is örömöt hozott. Az ünnepi díszbe öltözött Siklósi Várban adták át a Siklósi Gyémánt és az Év Sportolója Díjat.

Az országos vagy nemzetközi szinten is jelentős tanulmányi, kulturális és művészeti eredményeket elérő, siklósi kötődésű középfokú vagy felsőfokú oktatásban tanuló fiatalok elismerésére alapított Siklósi Gyémánt Díjat idén Gajnok Annabella vehette át Riegl Gábor polgármestertől a vár lovagtermében tartott eseményen.

Az elismerésben részesült fiatal általános iskolai tanulmányait a siklósi Kanizsai Dorottya Általános Iskolában végezte. Ezután a pécsi Leőwey Klára Gimnázium magyar-francia kéttannyelvű tagozatának tanulója, ahol 2018-ban vehette át kitűnő bizonyítványát. Középiskolai évei alatt a francia nyelv mellett angolból szerzett felsőfokú C1-es nyelvvizsgát már a 10. évfolyamon, továbbá kínai nyelvből a B1 minősítésnek megfelelő HSK 3 szintű nyelvvizsgáig jutott. Alapdiplomáját a Budapesti Gazdasági Egyetem nemzetközi gazdálkodás francia nyelvű szakán szerezte. 2020-ban a Magyar Nemzeti Bank (MNB) országos Új jövőkép MNB Tanulmányi versenyén „A nyugdíjrendszer problémái és fenntarthatósága Magyarországon, az öngondoskodás fontossága” című dolgozatával „Kiváló Pályamű” díjban részesült.  2021-ben pedig az MNB esszéíró versenyén a koronavírus, turizmusra és nemzetközi mobilitásra gyakorolt hatásáról írt munkájáért kapott „Érdemes Pályamű” díjat.

Gajnok Annabella jelenleg vezető beosztásban, Sales Office Managerként dolgozik a mohácsi Kronospan-Mofánál. Az élethosszig tartó tanulás híveként iratkozott be a Veszprémi Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának levelező képzésére, ahol a Master of Business Administration szak hallgatója.

Az országos és nemzetközi szinten is kiemelkedő sporteredményekért járó Év Sportolója Díjat Makai Renátó vehette át advent harmadik vasárnapján.

A pécsi születésű, de 2010-től siklósi lakosú 37 éves sportoló évekig volt tagja már általános iskolai tanulmányai alatt a PVSK Judo szakosztályának, illetve a válogatott keretének. Több ifjúsági országos bajnokságon szerzett aranyérmet, sikereivel Oroszországba, Moszkvába is kijutott.

Később, 2015-2016-ban a Sárközi MMA (Mixed Martial Arts- kevert harcművészetek, küzdősport) Team tagjaként megjárta az Amerikai Egyesült Államokat, ahol a Gladiator Challenge győztes versenyzője volt Kaliforniában és Sacramentóban. 2016. és 2022. között a HCW (Hungarian Championship Wrestling) pankráció tagja. 2019-ben megnyerte a WKF (World Kickboxing Federation) MMA szervezetének interkontinentális bajnoki övét, ezzel pedig ő lett az első olyan magyar sportoló, aki pankrációban és MMA-ban is egyidőben nehézsúlyú bajnoki címet birtokolt.

A koronavírus-járvány idején kezdte el a Strongman (Erősember) edzéseket, amely sportág legszínvonalasabb ligájának a PSL (Premium Strongman League) Hungary idei bajnoka lett. Az utóbbi évek összes siklósi Erősember versenyének társszervezőjeként markánsan részt vesz a város népszerűsítésében.