Kezdőlap Politika Gyurcsány emb...

Gyurcsány embere a pécsi és a szigetvári polgármester: Péterffy és Vass a listán

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Két jelenleg még regnáló baranyai városvezető is szerepel az ellenzék vezérének, Gyurcsány Ferencnek (DK) és az alig észrevehető támogatású MSZP-nek a minap közzétett listáján. Ez azt jelenti, hogy a DK-sok a jövőben is Péterffy Attila pécsi polgármester és Vass Péter szigetvári polgármester mellett állnak ki.

Úgy látszik, hogy Komlón nem jött be az a húzás, hogy 2019-hez hasonlóan egy álfüggetlen jelölttel induljanak 2024-ben is, hiszen nem Ferenczy Tamást, a baloldali pártegyesület, a Komló Összeköt Egyesület elnökét támogatják jövőre ismét a baloldali párok, hanem Barbarics Ildikót, aki rendkívül rutinos szocialista politikus.

Péterffy Attila pécsi polgármester pedig az elmúlt hónapokban sikeresen lobbizhatott Gyurcsánynál azért, hogy a DK-elnök a következő választáson is mellé álljon, hiszen legutóbb, 2019-ben is ugyanígy tettek. Péterffy ugyan mostanában újra elővette azt, hogy „független”, csakhogy az elmúlt években kiderült, hogy fővárosi pártérdekek mentén, a kormányellenes hangulatot gerjesztve politizál, ami miatt félő, hogy elriasztja a befektetőket is Pécsről és annak környékéről.

A szigetvári Vass Péter esetében sem volt nagy meglepetés, hogy Gyurcsány céljainak megfelelően politizál a jövőben is, más kérdés, hogy a szigetvári botrányos ügyek kapcsán mindeddig a segítőkezet a kormánytól kapott a város, elég csak az óvodával kapcsolatos súlyos problémákra gondolni. Vass Péter a többi baloldali politikushoz hasonlóan előszeretettel hangsúlyozza, hogy „független”, igaz MSZP-s parlamenti képviselőjelölt is volt már. Ez meglehetősen megkérdőjelezi az állítását, Gyurcsányék újabb támogatása pedig mindezt alá is húzza.