Kezdőlap Kultúra A Nemzet Művé...

A Nemzet Művésze dolgozik Vajszlón, film is készül róla

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A vajszlói írórezidencián alkotó Bereményi Gézáról kisfilm készül a napokban – olvasható a Magyar Írórezidencia oldalán. A Nemzet Művésze címmel kitüntetett író a Magyar Copperfield című sikerkönyvének (Magvető, 2021) folytatását írja Vajszlón. Kedden este a Balikó Tamás Művelődési Házban találkozhattak vele az érdeklődők is, ahol Herczeg Adrienn színművésszel és Méhes Károly íróval beszélgetett.

A Petőfi Kulturális Ügynökség által működtetett Magyar Írórezidencia Program keretein belül a résztvevő írók és költők elvonulhatnak egy-egy magyar városban rendelkezésre álló szálláshelyre, hogy ott szabadon alkothassanak. Legalább két hetet, de akár három hónapot is eltölthetnek egy rezidencián, miközben napló formájában rendszeresen beszámolnak helyszíni élményeikről.

Vajszló már hagyományosan fogadja a művészeket, írókat a program keretein belül. Nemrég Juhász Kristóf járt az Ormánságban, naplóját itt lehet elolvasni: KLIKK!