Kezdőlap Közélet Zajlanak a mu...

Zajlanak a munkálatok a szigetvári Napsugár Óvodában!

5 év telt el azóta, hogy a szigetvári Napsugár Óvoda bezárta eredeti épületének kapuit, hogy bővítéssel és felújítással még eredményesebben szolgálja ki a férőhelyek iránti megnövekedett igényt. A nehéz évek után végre felcsillanni látszik a remény az intézmény számára, ugyanis gőzerővel folynak az építési munkálatok, melyek várhatóan 2023-ban befejeződnek, így jövő szeptembertől újra eredeti helyén működhet majd az óvoda, és immáron a bölcsőde is.

Lapunk ellátogatott a helyszínre, ahol Nagy Csaba országgyűlési képviselő, Dr. Vass Péter polgármester és Hegedűs Jolán intézményvezető tekintették meg az építkezést. A befejezés várható időpontja május vége, így remélhetőleg jövő szeptembertől már eredeti helyén működhet az intézmény. A felújításnak és bővítésnek köszönhetően 7 óvodai és egy bölcsődei csoport is működhet majd az épületben.

„Még 2016-ban született meg az a döntés, hogy intézményünkben egy bölcsődei csoportot is indítsunk 2-3 éves korú kisgyermekeknek, ugyanis a kormány lehetővé tette ezt az óvodák számára, hogy megkönnyítse a GYES-en lévő édesanyák munkába való visszatérését. A beruházással segíteni tudjuk a Szent István Lakótelepen működő bölcsődét azzal, hogy egy plusz csoportot működtetünk, valamint a város másik részén élő szülőknek is nagy segítség, hogy egy közelebbi helyszínre vihetik gyermekeiket.” – mesélt lapunknak a bölcsőde szükségszerűségéről Hegedűs Jolán intézményvezető.

Az épület új szárnyának földszintjén működik majd a bölcsőde, az emeleten pedig egy tornaszoba kap helyet, ami fontos közösségi térként funkcionál rendezvények alkalmával is. Az eltelt 5 év a játszóudvaron is nyomott hagyott, de az építkezés befejeztével a tervek szerint az óvoda alapítványa új játszóeszközökkel örvendezteti meg a kicsiket.

Az évek óta elhúzódó beruházás megvalósulásához Nagy Csaba országgyűlési képviselő közbenjárásával 2021 decemberében 266 millió forint többletforrás kiegészítéssel járult hozzá Magyarország kormánya.