Kezdőlap Közélet Megújult a ké...

Megújult a kétújfalui református közösségi ház, de ezzel még nincs vége a fejlesztéseknek!

Hálaadó Istentiszteletet tartanak Kétújfaluban a református templomban (Petőfi u. 52.) szombaton 11 órától. Az Istentiszteletet a Budapest-Észak Egyházmegye esperese Szloboda József celebrálja annak apropóján, hogy a Magyar Falu Program Egyházi Közösségi Terek fejlesztése program keretében megújult a Reménység Háza, a református közösségi ház a településen.

Azonban nem ez az egyetlen fejlesztés, ami a Magyar Falu Programban valósulhat meg a településen. A Szigetvári Tankerületi Központ ugyanis az iskolai tornaterem, tornaszoba fejlesztése alprogram keretében több mint 37 milliót nyert a helyi suli fejlesztésére 2020-ban. A forrásból a meglévő acél tetőszerkezetet lebontják, szeglemezes tartószerkezet elhelyezése, tűzgátló gipszkarton álmennyezet kialakítása történik meg. Mindezek mellett a villanyszerelési munkák keretében új ledes, védőráccsal ellátott lámpatesteket szerelnek fel, valamint a szükséges elektromos hálózati elemek cseréje valósul meg.

Ennél is nagyobb projekt a községben a TOP-forrásból megvalósítandó új bölcsőde megépítése, ami közel 170 millió forintos beruházás. A mintegy 110 négyzetméteres intézmény 15 férőhelyes lesz és legalább négy dolgozónak ad majd munkát. A tervek szerint várhatóan 2022-ben nyílik meg a község és a körzet első bölcsődéje egy korábbi vegyesbolt helyén.

A Szigetvártól néhány kilométerre fekvő település környékét már már az i. e. 4. században is lakták, akkor a kelták Osireat nevű törzse élt itt. Már a 15. században is említik a községet az egykori dokumentumok, mai nevét az 1940-es években kapta, akkor egyesült Németújfalu és Magyarújfalu. Katolikus templommal is rendelkezik, remek horgásztava van, valamint alkotóháza is. A település híres szülötte Konrád Ignác festőművész, szobrász.