Kezdőlap Közélet Átadták a Hon...

Átadták a Honvédelmi Sportközpontot Szigetváron!

Megépült Szigetváron az ország 4. Honvédelmi Sportközpontja, az új épületet ünnepélyes keretek között adta át Simicskó István a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, Dr. Korom Renáta, jogi és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkár és Nagy Csaba országgyűlési képviselő.

A Honvédelmi Minisztérium beruházásainak célja, hogy Magyarországon olyan lőterekkel is rendelkező létesítmények jöjjenek létre, melyek helyszínt biztosítanak a sport, a közösségépítés és a honvédelmi nevelési program számára.

Dr. Korom Renáta elmondta, hogy Baranya megyében az első ilyen központ a szigetvári, de a tervek szerint minden járásban szeretnének majd létesíteni. „A szigetvári sportközpont egy újabb bástya a hazafias nevelés állomásai közül, és az ilyen helyszínek létrejöttével elérhető közelségbe kerül a honvédelem ügye az állampolgárok számára.”

Simicskó István beszédében elhangzott, hogy Szigetvár bekerült az első 5 település közé, ahol Honvédelmi Sportközpont épülhet, de hol is lenne jobb helyen, mint a dicső történelmű kisvárosban, ahol Zrínyi Miklós hősiességére a mai napig emlékezünk. A hazafias nevelés nemzeti ügy, amelynek sosincs vége és ezekben a sportlétesítményekben a fiatalok lehetőséget kapnak arra, hogy megéljék a haza védelmének ügyét.

„Amikor Nyugat-Európában látjuk mekkora bajok vannak, a szomszédunkban pedig háború dúl, akkor válik világossá, hogy megmaradásunk egyetlen útja a hitünk megerősítése. A hazaszeretet pedig a lelkünkben kezdődik, a mi feladatunk, hogy helyszíneket, oktatókat és lehetőségeket teremtsünk a következő nemzedékek számára arra, hogy felismerjek a veszélyeket és ha úgy adódik, tudjanak tenni ellene. A Zrínyi 2026 program, a kadétprogramok, melyhez már 120 iskola csatlakozott, a honvédelmi táborok és központok mind a nemzeti ellenállóképesség növelésének alappillérei.” – tette hozzá.

Nagy Csaba felszólalásában felhívta a figyelmet arra, hogy a honvédelem szerepe ma igen jelentős, ugyanis a migráció és a szomszédunkban kialakult háborús helyzet, mind arra figyelmeztetnek, hogy milyen fontos a katonák és a rendőrök munkája, és hogy egy országban kell, hogy legyenek olyan emberek, akik baj esetén megvédhetik a többieket.

„Nagy örömmel tölt el, hogy Szigetváron épülhetett meg elsők között ez a központ, és hogy olyan sportfejlesztések valósultak meg és vannak most is folyamatban, melyek színesítik a helyi fiatalok lehetőségeit. Térségünk jeleskedik számos sportágban világszinten is, a szigetvári birkózásra nagyon büszkék vagyunk, de lövészetben is bizonyított már Baranya megye. Biztos vagyok benne, hogy sok boldog gyermekarcot láthatunk majd, amikor kipróbálhatják magukat ebben az új sportágban.”- fogalmazott.

Az ünnepélyes átadó és az épület megáldása után a helyi fiatalok közreműködésével tartottak birkózó és lövészet bemutatót.