Kezdőlap Közélet 320 millióból...

320 millióból fejlesztettek a nyugat-baranyai iskolákban

A Magyar Falu Program pályázatából megújult Dencsházai Általános Iskolában tartott iskolaavató kapcsán Nagy Csaba, a térség parlamenti képviselője hangsúlyozta, csak a Magyar Falu Program keretében 320 milliót költöttek kistelepülési iskolafejlesztésekre.

A Dencsházai Általános Iskola alig tíz kilométerre van a Szigetvártól, ám mégis kicsit elzárt településen működik, az iskolába járó gyermekek szülei nehéz körülmények között élnek, a diákok többsége hátrányos, illetve halmozottan hátrányos helyzetű, ingerszegény környezetben él, több gyermeknek csak a napköziben biztosított a rendszeres meleg étkezés. Az alig 100 fős iskola ezért külön felzárkóztató programokat is folytat, figyelmet fordít arra, hogy a tanulók egyénileg fejlődhessenek. A pedagógiai munka mellett a Szigetvári Tankerületi Központ az önkormányzattal összefogva infrastrukturális fejlesztést indított, amelyre a Magyar Falu Program adott lehetőséget.

Nagy Csaba, a térség parlamenti képviselője ezzel kapcsolatban elmondta, a Magyar Falu Program 13 sikeres pályázata keretében mintegy 320 millió forintot tudtak Nyugat-Baranya kistelepülésein iskolaépületek és tornatermek korszerűsítésére fordítani, melyek közül több projekt jelenleg is zajlik.

A dencsházai fejlesztést Bognár Lászlóval, a Szigetvári Tankerületi Központ igazgatójával, Kobra Ottó polgármesterre, és Meszes Szabadi Bernadett iskolaigazgatóval adták át. A megvalósult fejlesztés során az intézményben komplex belső felújítás valósult meg. A közösségi terek és az osztálytermek festése, nyílászárók mázolása mellett tornaszoba és közösségi teret alakítottak k, valamint két tantermet négy kisebb teremmé építettek át igazodva az osztálylétszámokhoz. Több tanteremben, valamint a folyosón is megújult a padlóburkolat, továbbá az épület teljes villamos hálózatát korszerűsítették. A beruházás mintegy 42 millió forintól valósulhatott meg.

Tisztelettel meghívjuk Önöket a felújított Dencsházai Általános Iskola ünnepélyes átadó rendezvényére. Az eseményen részt vesz Nagy Csaba országgyűlési képviselő és Bognár László, a Szigetvári Tankerületi Központ igazgatója.

A rendezvény témája: megújult a megvalósult fejlesztés során az intézményben komplex belső felújítás valósult meg. A közösségi terek és az osztálytermek festése, nyílászárók mázolása mellett tornaszoba és közösségi tér került kialakításra, valamint 2 tantermet 4 kisebb teremmé építettek át, igazodva az osztálylétszámokhoz. Több tanteremben, valamint a folyosón is megújult a padlóburkolat, továbbá az épület teljes villamos hálózatát korszerűsítették. A beruházás mintegy 42 millió forintól valósulhatott meg.