Kezdőlap Gazdaság SZENZÁCIÓ: Ok...

SZENZÁCIÓ: Okos építőipari állvány érkezik egy apró faluból!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az összeállításból eredő hibára, illetve karbantartásra figyelmeztető, úgynevezett „okos állványt” fejlesztett ki egy hegyháti aprócska falu cége egy csaknem 640 millió forintos program keretében – közölte a baranyai Mindszentgodisán működő társaság.

A bádogos és acélipari termékek gyártásával és kereskedelmével foglalkozó, magyar tulajdonú, 1994-ben alapított családi vállalat, a Caadex Kft. közleménye szerint a most kifejlesztett állványrendszer stabilabb, biztonságosabb és megbízhatóbb lesz a piacon jelenleg elérhető termékeknél.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap 321 millió forintos, vissza nem térítendő pályázati támogatásával megvalósuló fémszerkezet egyrészt statikai szempontból erősebb a jelenleg piacon elérhető termékeknél, másrészt a rajta elhelyezett elektronikus érzékelők révén képes figyelmeztetni felhasználóját, ha az összeállítás során hiba történt, vagy az állványrendszer karbantartást, felülvizsgálatot igényel.

A mintegy hetven embert foglalkoztató társaság korábban közölte, hogy termékeinek túlnyomó részét külföldön – például Svájcban, Németországban, Ausztriában, Szlovákiában, Csehországban – értékesíti. A költségeiben a hagyományostól jelentős mértékben el nem érő új állványrendszert is a meglévő ügyfélkörüknek ajánlják majd elsőként.

A cég bizakodó az új építőipari eszköz térnyerését illetően, ugyanis a társaságnak nincs tudomása olyan más, hasonló fejlesztésről, melyben az Ipar 4.0 lehetőségei megjelennek az állványgyártásban és -felhasználásban – jelezték. A Caadex Kft. 2022-ben 4,96 milliárd, egy évvel korábban 4,28 milliárd forint árbevételt ért el, adózott eredménye tavaly 471 millió, 2021-ben pedig 500 millió forint volt.

A vállalat a közép-baranyai térség iparának fellendítése, az innovatív fejlesztések, valamint a helyi munkahelyteremtés területén megvalósított kiemelkedő eredményeinek elismeréséül Baranya Fejlődéséért kitüntető díjat kapott a nemrég megrendezett Vármegye-napon.