Kezdőlap Ország-Világ Baranyai lesz...

Baranyai lesz a horvát védelmi miniszter!

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ivan Anusicot, Eszék-Baranya megye elöljáróját javasolja a védelmi miniszteri tisztség betöltésére Andrej Plenkovic horvát kormányfő az eddigi tárcavezető, Mario Banozic helyett, aki szombaton súlyos autóbalesetet okozott, és maga is komolyan megsérült.

A miniszterelnök hétfői sajtótájékoztatóján elmondta: Anusic, aki egyben a kormányzó párt, a Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) egyik alelnöke is, megkapta a párttársai, valamint a parlamenti többség konszenzusos támogatását, és színvonalasan el fogja látni feladatát.
Eszék-Baranya megye elöljárója azonnal elfogadta a felkérést, és készen áll a szerdai meghallgatásra a parlament illetékes bizottsága előtt – hangsúlyozta Plenkovic.

A miniszter kinevezését ezt követően még a nemzetgyűlésnek is el kell fogadnia. Az előző védelmi minisztert azután mentette fel a kormányfő, hogy szombaton autóbalesetet okozott, amelyben súlyosan megsérült, a vele frontálisan ütköző és szabályosan közlekedő gépjármű sofőrje pedig életét vesztette.     A volt tárcavezetőt büntetőjogi felelősség terheli, és egy évtől 15 évig terjedő börtönbüntetést is kaphat.