Kezdőlap Gasztro Aki ismeri, a...

Aki ismeri, a sütijét imádja és másba is belefogott!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Halasi Andrea folyton sürög-forog Siklóson, bevásárol, ügyeket intéz, és mindezt egy kedves mosoly kíséretében. Szinte mindenhol ott van, vagy valamelyik vállalkozásával, vagy több civil szervezet aktív tagjaként. Nem ül a babárjain, és a siker nem önmagától toppant az életébe. Keményen megdolgozik azért, hogy a HAnd komoly márkanév legyen, és ne csak Siklóson.

Amikor kitaláltad a HAnd nevet, gondoltad volna, hogy márkanév lesz belőle?

–Igazán felemelő érzés, hogy márkanévként jelenik meg a köztudatban… Csak reméltem, hogy egyszer majd azzá válhat!

Mit jelöl a HAnd?

–Eredetileg olyan frappáns nevet kerestünk, ami a kézműves termékekre utal… hiszen a sütöde volt az első ezen a néven, ahol kézzel készített süteményeket készítettünk. HAnd ugye angolul kezet jelent, ráadásul a nevem kezdőbetűi a H. A. így jött a HAnd elnevezés.

Három vállalkozás köthető a nevedhez, nézzük sorjában. Honnan jött a HAnd Sütöde ötlete?

–Szeretek sütni, így kezdődött, aztán egy üzleti vállalkozás rajtam kívül álló okok miatt véget ért, és komoly útkeresés élé állított az élet. Ekkor jött a gondolat, hogy olyan dologgal foglalkozzak, amit szeretek csinálni, és a megélhetésemet is biztosítja. Ez volt az alapkoncepció, a helyszínt (Siklósi Vár) már tényleg tálcán kínálta az élet! Négy évig tartott ez a szép időszak. A sütöde maradt, csak a továbbiakban más helyszínen fogom készíteni a süteményeimet.

A HAnd Reggeliző miben különbözik a többi vendéglátó vállalkozástól a városban?

–A Reggeliző is egy „szerelemgyermek”, melyet a gyermekeimmel viszek. A terv egy olyan családias hangulatú, kicsit autentikus, hagyományos ételekre, ízekre fókuszáló vállalkozás volt, amely kiszolgálja azon vendégeink igényét, akik értékelnek egy finom reggelit ebben a rohanó világban. Akiknek fontos a családi, baráti légkör. Talán ebben vagyunk kicsit mások, mint a többiek.

Könnyebb vagy nehezebb egy kisvárosban boldogulni?

– Nagyon szeretem Siklóst, minden előnyével és hátrányával együtt! Számomra és a családom számára a legszebb, ragaszkodunk a gyökereinkhez! A kérdésre válaszolva: nehezebb kisvárosban boldogulni! A tevékenységünkkel fókuszba kerülünk, ami persze előny is lehet!

Mesélj picit a legújabb vállalkozásodról, a HAnd Birtokról!

–A birtok hatalmas kihívás, de hiszek abban, hogy a befektetett munka meghozza gyümölcsét! Ez a mondat végigkísérte eddigi életemet. A birtok egy olyan lehetőség, amely idén tavasszal érkezett hozzám, egy konkrét ajánlattal. Komoly és nagy feladat, szálláshellyel, gasztronómiával, szőlővel és borkészítéssel. Természetesen ez is csak családi összefogás eredményeképpen válhat olyan üzleti vállalkozássá, ami eredményes és maradandó. Még a tervezés időszakában vagyunk, szeretnénk a siklósiak felé is nyitni, rendezvényekkel, borteraszokkal, vasárnapi ebédekkel. Gyönyörű rendezvényhelyszín, alkalmas esküvők, családi, baráti összejövetelek lebonyolítására is. A HAnd Sütöde is itt kap új helyszínt, ahol kávéházi délutánokkal igyekszünk kedveskedni a hozzánk ellátogató vendégeknek. Persze lesznek kelt sütik és az elmaradhatatlan HAnd piték is.

Tudsz picit jól esően unatkozni, vagy mindig tenned kell valamit?

–Nem szeretek unatkozni! Igyekszem időt fordítani magamra is, hiszen két gyönyörű kislány unokámnak Handrea mamára és a kakaós csigára szükségük van!