Kezdőlap Szórakozás A Dzsúdló, a ...

A Dzsúdló, a Wellhello és a Republic is jön a Várfesztiválra!

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Augusztus 11. és 13. között rendezik meg a Siklósi Várfesztivált. A rendezvény időpontjából adódóan számítanak nemcsak a helyiek érdeklődésére, hanem a városba látogatókra is. A fesztivál a vár húzórendezvénye, ennek megfelelően állították össze a programot.


– Amit fontos kiemelni, hogy a rendezvény gerince nem változott, alapvetően a felvonulásra, hagyományőrzésre, a vár körüli programokra, csatajelenetekre épít. Nagyon fontos eleme a szombat délelőtti felvonulás, melyet tavaly az időjárás miatt el kellett hagynunk. Bízunk abban, hogy idén sokkal jobb időnk lesz, és megtarthatjuk. Nem kérdés, hogy a Várkapitány ott lesz velem együtt, én is be fogok öltözni. A gyerekek számára is szerettük volna érdekessé tenni, ezért nekik külön meghirdettük, hogy vonuljanak fel, limitált darabszámban kardokat, sisakokat tudnak a vár dolgozói a kicsiknek kölcsönadni. Várjuk, hogy minél többen részt vegyenek rajta – mondta Riegl Gábor, Siklós polgármestere.
A turisták inkább külső szemlélői a felvonulásnak, főként a siklósi családok azok, akiket be tudnak vonni. Több intézmény munkatársai varrattak maguknak ruhákat, hogy így vegyenek részt az eseményen.

–Városi szinten jó arányban vagyunk jelen a felvonuláson. Arra készülünk, hogy sokan leszünk idén is. Ezzel kezdődik a Várfesztivál, majd a csatajelenetek következnek, ennek kiegészítői a várkertben megrendezésre kerülő koncertek. Kétféle programban gondolkoztunk: szerettük volna az idősebb és a fiatalabb generációt is megszólítani. Két külön helyen kellett ezt megvalósítanunk, ami komoly logisztikát igényelt, ahogyan az is, hogy egymás mellett valósulhassanak meg a programok: a várkertben és az udvarban – folytatta a városvezető.


A nagyharsányi csata megemlékezése is ebben az időpontban zajlik, így a hagyományőrzőket két helyszín között kell majd mozgatni. Péntek este a fiatalokat szólítják meg a Wellhello koncerttel, míg szombaton az idősebb korosztálynak kedveskednek a Republic fellépésével. A rendezvényen a Dzsúdló, a New Level Empire, a Pelikán néptáncegyüttes, a Szabó Család, és a CMA Band is szerepel.