Kezdőlap Sport Válogatott sz...

Válogatott szélsővel erősített a PMFC

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tehetséges fiatal támadóval erősödött a PMFC NB II-es futballcsapata: az U20-as válogatott Lacza Alex nyárig az ETO FC Győrtől érkezik kölcsönbe a Mecsek aljára. A baranyai együttes a pontvadászat következő fordulójában a Vasas vendége lesz.

A ballábas szélső 2004. június 17-én született felvidéki Zselízen. Pályafutását a perbetei focicsapatban kezdte, míg kilenc esztendősen leigazolta a Komárom, ahol felfigyelt rá a Győr. A Rába-partiaknál hamar meghatározóvá vált, végigjárta az ETO utánpótlás ranglétráját, miközben tagja volt az U15-ös szlovák válogatottnak, valamint góllal mutatkozott be az U20-as együttesben. Lacza fiatal kora ellenére a felnőttek mezőnyében is derekasan helyt állt, 2021-től a zöld-fehérek NB III-as együttesében 24 bajnokin összesen 7 gólt jegyzett, ennek is köszönhetően felkerült az első csapathoz, ahol az előző másodosztályú idényben 22 mérkőzésen játszott és bevette a Békéscsaba, a Szeged és a Dorog kapuját is.

A futballista a Merkantil Bank Liga 2023/24-es idényében eddig 12 bajnoki találkozón kapott lehetőséget, a Csákvár és a Tiszakécske ellen pedig tovább gyarapította NB II-es góljainak számát. Mindezt már a PMFC játékosaként folytathatja

Örömmel csatlakoztam a Pécshez. Azon leszek, hogy minél előbb pályára léphessek és az elkövetkező félévben jó teljesítményt nyújtva gólpasszokkal, vagy éppenséggel gólokkal segítsem a csapatot. Bízom benne, hogy sikeres időszak elé nézünk, aminek érdekében mindent megteszek” – nyilatkozta a 76-os számú mez tulajdonosa, Lacza Alex a pmfc.hu-nak.

A pécsi együttes hétfőn 20 órakor televíziós mérkőzésen lép pályára a Vasas otthonában és szeretne javítani a múlt heti, fájó hazai vereség után.

Fotó: pmfc.hu