Kezdőlap Sport Utolérhetetle...

Utolérhetetlen volt az olasz csapat a pécsiek számára

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Magabiztosan, 67:52 arányban győzött Pécsen az olasz Umana Reyer Venice együttese a női kosárlabda Európa Kupa csoportkörének második fordulójában.

A mérkőzés előtt a pécsi klub felnőtt válogatottjait köszöntötték, Mérész Beatrix, Weninger Virág, Kiss Angelika, Nadia Smailbegovic, Sydney Wallace, Matea Tadic, Adenike Olawuyi és Iványi Dalma vehetett át egy-egy csokor virágot.

Az első negyed derekáig kiegyenlített játék folyt a pályán, felváltva estek a kosarak, az olaszoknál főként a mozgékony kis irányító, a mindössze 18 esztendős Villa járt az élen a pontszerzésben. Matea Tadic büntetőjével 9-10 állt az ötödik percben, majd a Velence egy jó sorozattal ellépett a házigazdától. 14-20-ról indult a második tízperc, a pécsiek támadójátéka akadozott, a vendégek pedig növelni tudták előnyüket. A nagyszünetre kilenc pontos előnnyel, 27-36-nál vonulhattak az öltözőbe az olaszok

A térfélcsere után is nagy volt a küzdelem a pályán. A baranyai lányok hol több, hol kevesebb sikerrel futottak ellenfelük után, de amikor felzárkóztak 3-4 pontra, a Velence azonnal magasabb sebességi fokozatba kapcsolt. A harmadik negyedet ugyan megnyerte a Pécs, de ez kevés volt az üdvösséghez. Öt perccel a vége előtt hét pontos előnyben voltak az olaszok, akiket ezen az estén már nem lehetett befogni. A vendégek végül tizenöt pontos győzelmet arattak Pécsett.

Először is gratulálok a Velencének, nagyon jó csapatuk van, öröm nézni, ahogy játszanak. Láttam a legutóbbi három-négy meccsüket, úgyhogy tudtam, mire számíthatunk. Összességében nem vagyok elégedetlen, bár mindig szomorú az ember egy vesztes találkozó után, de láttam pozitív jeleket: a lányok nagyot harcoltak, a cserék is igyekeztek hozni magukat. De sok még a tanulnivalónk, hosszú az út előttünk” – értékelt a lefújás után a pécsiek vezetőedzője, Jovan Gorec.
   
Női kosárlabda Európa Kupa, 2. forduló

NKA Universitas Pécs – Umana Reyer Venezia 52-67 (14-20, 13-16, 15-14, 10-17)
Pécs, 500 néző. V.: Diana Lapanovic (SLO), Eduard Uhrin (SVK), Maid Lasetovic (BIH)
   
NKA Universitas Pécs: Tadic 9, Wallace 14/6, Weninger 4, Mérész 7, Williams 10. Csere: Olawuyi -, Laczkó 3/3, Smailbegovic 2, Kiss 3/3. Edző: Jovan Gorec, Iványi Dalma, Kmezic Daliborka.

Fotó: peacpecs.hu