Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A baljós előjelek ellenére négy gólt szerzett és igen értékes három ponttal gazdagodott a Kozármisleny együttese a labdarúgó NB II. vasárnap délutáni rangadóján. A baranyaiak a tavaly még az élvonalban szereplő Vasast látták vendégül és fordulatos ütközet végén 4-3-ra nyertek. Aczél Zoltán fiai 11 játéknap után 20 ponttal a tabella harmadik helyén állnak.

A hazaiak a sok sérülés ellenére is bátran vágtak bele a Vasas elleni meccsbe és a 9. percben már meg is szerezték a vezetést: Vajda passza után Turi lőtt a kapu jobb oldalába. A 41. percben egyenlített a fővárosi gárda, így 1-1-es állásnál tértek pihenőre a küzdő felek. A második félidő több fordulatot és igazi gólparádét hozott. Előbb a Vasas került előnybe, majd a 70. percben Kirchner fejelt közelről a kapuba. A 84. percben már a Kozármislenynél volt az előny: Tóth sarkalt Kirchner elé, aki kapura vezette a labdát és a kapus mellett a hálóba lőtt. A vendégek nem hagyták annyiban a dolgot, újból egalizáltak, de végül a baranyai csapat tette fel az i-re a pontot: a 90+2. percben Lékai rúgta előre a labdát, ami Major elé került, aki 24 méterről hatalmas gólt lőtt.

„A hat sérültünk miatt összetákolt védelemmel álltunk ki. A gólunk után elbohóckodtuk a helyzeteinket, nehezen védtük le az oldalról érkező beadásokat. A második félidőben jól játszottunk, ültek a cseréink is. A helyzetek alapján nem érdemtelen a győzelmünk. Csodálatos csapatom van!” – összegezte véleményét a lefújás után a Kozármisleny vezetőedzője, Aczél Zoltán.

„Idegenben három szerzett góllal nyerni kellene. Minden tőlünk telhetőt megtettünk a mérkőzésen” – nyilatkozta a Vasas csalódott szakvezetője, Desits Szilárd.

A Kozármisleny tovább szárnyal, 11 forduló után 20 ponttal a harmadik helyen áll. Az élen az ETO FC Győr és a Nyíregyháza versenyfutását láthatjuk, mindkét együttes 25 pontot gyűjtött eddig.

Labdarúgó NB II., 11. forduló
HR-RENT Kozármisleny – Vasas FC 4–3 (1–1)
Kozármisleny, Kozármislenyi Stadion, 800 néző. Vezette: Kovács J. Zoltán
KOZÁRMISLENY: Lékai – Beke, Sági, Füredi, Turi, Nagy M. (Horváth P., 76.) – Nagy E., Kozics (Major S., 51.), Schuszter (Molnár Á., 62.) – Kirchner, Vajda R. (Tóth Z., 62.). Vezetőedző: Aczél Zoltán.
Gólszerző: Turi (9.), Kirchner (70., 84.), Major S. (90+2.), ill. Bakti (41.), Tóth M. (62.), Novothny (89.)

Fotó: kozarmsilenyfc.hu