Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megszerezte története első A-csoportos győzelmét az NKA Universitas Pécs férfi kosárlabdacsapata. Az újonc első hazai mérkőzésén a paksiakat látta vendégül és a remek utolsó negyednek köszönhetően 82:80 arányban nyert. Milan Luzaic 16 másodperccel a vége előtt dobta a sikert jelentő triplát.

Mindkét csapatnak jól jött volna a győzelem, ugyanis nyeretlenként csaptak össze a pécsiek pályáján. Már a meccs elején kiderült, hogy a hazaiak hozzáállásával és akaratával nem lesz gond és a fiúk meg is nyerték az első negyedet 23-20-ra. A második negyed első perceiben inkább a védekezésben jeleskedett a csapat, mint támadásban, így továbbra is szoros, izgalmas volt a küzdelem. A nagyszünetben 40-41 volt az állás.

A térfélcsere után is nagy volt a csata a pályán, a vendégeknél Govens szorgalmasan szórta a hármasokat, a pécsiek viszont minden egyes labdáért hatalmasat harcoltak. Az utolsó negyed elején ellépett a Paks, a 34. percben azonban Durmo duplájával és büntetőjével visszavette a vezetést a házigazda. Az utolsó előtti percben Woods duplája 79-80-ra alakította az állást, Luzaic viszont a legvégén hidegvérrel beleállt egy triplába, és máris 82-80-at mutatott az eredményjelző. Az utolsó támadás a vendégeké volt, de már nem esett több kosár. Győzött a Pécs!

Keményen védekező Pakssal találkoztunk, végletekig kiélezett mérkőzést sikerült megnyerni. Ezt a győzelmet az élete harcát vívó Ivica Mavrenszkinek ajánljuk, és minden találkozón érte lépünk pályára” – mondta a lefújás után a pécsiek dzője, Goran Tadics.
„A második negyedben sérülés miatt elveszítettünk egy újabb magas embert. Mindkét csapat jól játszott, sajnos a minőségi játékosaink „öregek”, nekik nem kellene ennyit pályán lenniük. A kezünkben volt a mérkőzés, de a kulcspillanatban eladtuk a labdát” – értékelt a paksiak pécsi kötődésű szakvezetője, Csirke Ferenc

Férfi kosárlabda NB I. A-csoport, 3. forduló

NKA Universitas Pécs – Atomerőmű SE Paks 82–80 (23–20, 17–21, 20–22, 22–17)
Pécs, 500 néző. V: Cziffra, Györfy, Jakab
PÉCS: Kerpel-Fronius G. 2, Manjgafic 22/9, Luzaic 14/3, Durmo 17/3, Herger. Csere: Kovács P. 2, Meleg G. 16/3, Scherer 3/3, Lados 6/6, Lukácsi. Edző: Goran Tadics

Fotó: Facebook/NKA Pécs